Gordan Sataić: Prevara zvana Tomislav Tomašević: Institut za političku ekologiju, u kojem je bio zaposlen Tomislav Tomašević nije institut već obična udruga građana!

Facebook
Institut za političku ekologiju, u kojem je bio zaposlen Tomislav Tomašević nije institut već obična udruga građana!!!!
Zašto se zove institut???
A nije znanstvena institucija i ne nalazi se u upisniku znanstvenih organizacija i ne ispunjava zakonom određene uvjete potrebne za upi u upisnik znanstvenih organizacija.
Tako da proizlazi da “Institut za političku ekologiju” ima sličnu znanstvenu težinu kao “institut za frizuru” u mome susjedstvu.
“Institut” Tomislava Tomaševića većinu svojih donacija dobila od političke fondacije njemačke Zelene stranke – Heinrich Böll Stiftunga.
“Institut” je prema dostupnim podacima između 2015. i 2019. godine uprihodila oko 12.195.529 kuna, od čega donacije od inozemnih vlada i međunarodnih organizacija čine čak 89% odnosno 10.869.261 kuna.
Također, većina donacija iz inozemstva pristigla je od već navedenog Heinrich Böll Stiftunga – oko 1.114.970 eura.
Kada je riječ o ostalim donacijama ističe se Inicijativa otvorenog društva za Europu (OSIFE), europska podružnica Otvorenog društva, milijardera i samoprozvanog filantropa Georgea Sorosa.
Ta je organizacija prema dostupnim podacima u razdoblju od 1.8.2016. do 31.12.2019. godine udruzi Institut za političku ekologiju (IPE) donirala oko 174.740 eura odnosno oko 1.300.000 kuna.
Predstavljene činjenice ukazuju da Tomislav Tomašević i njegov pokret “Možemo” nije politički i financijski neovisna politička grupacija koja se bori za dobrobit građana i društveni napredak, već plaćeni instrument stranih interesnih grupacija okupljenih oko Georga Sorosa,

Komentari