Home Sport Ribery je dobio zadatak: Mora nagovoriti Marija Mandžukića da mu se pridruži u Fiorentini!

Ribery je dobio zadatak: Mora nagovoriti Marija Mandžukića da mu se pridruži u Fiorentini!

by Ante R.
Foto : Facebook ACF fiorentina

Mario bi bio koristan. Prvo, itekako bi pomogao podizanju samopouzdanja kod Dušana Vlahovića, bivšeg napadača Partizana, a od kojeg se očekuje više golova, piše Fiorentinanews…

Inter, Lokomotiv Moskva, Benevento, a sada i Fiorentina. Otkako je raskinuo ugovor s katarskim Al Duhailom, stranice u talijanskim novinama pune su Marija Mandžukića.

Iako su mu 34. godine, hrvatski napadač će ovo ljeto biti jedna od traženijih roba na Apeninima, a već sada je mobitel njegovog agenta užaren od poziva silnih klubova. Nova na popisu je Fiorentina koja je već neko vrijeme u potrazi za robusnim napadačem, klasičnom devetkom koja će sa svojom osobnošću, trkom i karakterom podignuti momčad. Mandžo je jedan od rijetkih igrača koji posjeduje te karakteristike, a ‘Viola’ se nada da će Marija na dolazak u Firenzu nagovoriti i njegov bivši suigrač iz Bayerna Franck Ribery (36). I dan danas su jako dobri prijatelji, a talijanski klub igra na tu kartu.

– Mario bi bio koristan. Prvo, itekako bi pomogao podizanju samopouzdanja kod Dušana Vlahovića, bivšeg napadača Partizana, a od kojeg se očekuje više golova, a drugo, njegovo iskustvo generalno, kao i ono od Riberyja, trebalo bi dodatno osnažiti momčad – piše portal Fiorentinanews koji navodi kako je Riberyjev glavni zadatak da nagovori Mandžukića da mu se pridruži u Fiorentini. No pitanje je hoće li i Francuz uopće ostati u Firenzi. Nije se najbolje snašao, a nedavno su ga i opljačkali.

Naravno, jedan od glavnih problema u Mandžukićevom dolasku mogla bi biti plaća. Nogometaš iz Slavonskog Broda je u Kataru imao zagarantirano osam milijuna eura godišnje, a u Juventusu je ta cifra bila na pet milijuna eura. Naravno, teško da si Fiorentina može priuštiti tu cifru.

Upravo Ribery ima najveću plaću, a riječ je o četiri milijuna eura na godinu. Navedeni portal piše kako Mandžukićev agent Ivan Cvjetković traži identičnu plaću za svog klijenta i da je zbog toga njegov dolazak u Fiorentinu malo vjerojatan. Ipak, pregovori i dalje traju te i dalje postoji velika mogućnost da Mandžu ugledamo ovoga ljeta ugledamo na Artemio Franchiju.

Bivši hrvatski reprezentativac je ove sezone odigrao samo osam utakmica i to sve za Al Duhail. Pitanje je u kakvoj je formi, ali jedna stvar je jasna. Talijanski klubovi itekako znaju njegove sposobnosti, a ne sumnjamo da će se na Serie A prilagoditi u kratkom roku… Pa tamo je žario i palio pune četiri godine, piše 24 sata,