Home Kolumne Video : Katarina Peović odbila odgovoriti bi li u demokratskom socijalizmu za koji se zalaže bilo slobodnih izbora.

Video : Katarina Peović odbila odgovoriti bi li u demokratskom socijalizmu za koji se zalaže bilo slobodnih izbora.

by Ante R.
Foto : screenshot index studio

 

 Indexovom studiju kod voditelja Vojislava Mazzocca gostovala je Katarina Peović. 

POSLJEDNJA ovotjedna gošća u Indexovom studiju bila je saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović. Nakon neuspješne kandidature na predsjedničkim izborima uspjela je kao dio zeleno-lijeve kolacije okupljene oko platforme Možemo! ući u sabor. U Indexovom studiju pokušala je objasniti svoju viziju demokratskog socijalizma i što bi to točno trebalo značiti za građane Hrvatske.

Ima li izbora u demokratskom socijalizmu?

“Bi li u vašoj viziji demokratskog socijalizma bilo slobodnih izbora?” pitao ju je nekoliko puta voditelj, međutim ni jednom nije dobio odgovor. Poteglo se i pitanje koje je u predizbornoj kampanji podiglo najviše prašine – izvadak iz manifesta nove ljevice u kojem stoji da bi novac sa svih bankovnih računa na kojima ima više od 700 tisuća kuna trebalo preraspodijeliti u fond kojim bi se financirao izlazak iz krize.

Peović: Nikome ne bih ništa uzela

“Nikome ja ne bih ništa uzela. Morala sam biti preciznija i reći da mislim na progresivno oporezivanje”, rekla je Katarina Peović. U emisiji smo doznali i da se predstavnica Radničke fronte zalaže za društvene stanove, ali da živi u skoro privatnom stanu jer još uvijek otplaćuje društveni stan koji je naslijedila od roditelja.

Škori bih glasanjem dala legitimitet

Katarina Peović objasnila je i zašto je glasala protiv Miroslava Škore kao potpredsjednika sabora.

“Nisam fokusirana na Škoru, ali glasanje je manifestacija političkog stava. Ne mogu glasati za čovjeka koji u svojim nastupima napada manjinska prava i ženska prava. Izborom Škore za potpredsjednika sabora, njegovim se stavovima daje legitimitet i pretvara ih se u normalne. Polagano nas kuha”, objasnila je Peović.

Peović: Nekorisne industrije su one koje nisu korisne

Katarina Peović, unatoč višestrukom inzistiranju Indexovog Vojislava Mazzocca, nije odgovorila na pitanje bi li u demokratskom socijalizmu za koji se zalaže bilo slobodnih izbora. No dobio je odgovor na pitanje koje bi industrije po programu Radničke fronte država trebala poticati.

“Korisne industrije”, odgovorila je Katarina Peović.

“Koje su industrije nekorisne?” pitao ju je voditelj.

“Nekorisne su one koje nisu korisne”, odgovorila je.

Od koga joj se okreće želudac

U videu pogledajte smatra li Katarina Peović Hrvatsku propalim državnim projektom i saznajte okreće li joj se želudac kada vidi neke kolege zastupnike te hoće li se kandidirati za gradonačelnicu Rijeke.