Home Sport Zlatko Dalić : Kada je Angela Merkel ušla u svlačionicu, to je bilo fino i pohvalno, a kada je to učinila Grabar Kitarović govorilo se da to nije bilo dobro.

Zlatko Dalić : Kada je Angela Merkel ušla u svlačionicu, to je bilo fino i pohvalno, a kada je to učinila Grabar Kitarović govorilo se da to nije bilo dobro.

by Ante R.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je u N1 Studiju i svoj ostanak na mjestu izbornika do 2022. godine, što očekuje od Europskog nogometnog prvenstva te kako je podnio pauzu tijekom pandemije koronavirusa.

Kaže, mislio je da će osjećaj iz 2018. godine do sada već proći, no kod njega emocije ne prolaze tako lako.

“Kada se sjetim tih trenutaka, prođu me žmarci, osjećaj je fantastičan i sve više shvaćam koliko su to lijepi trenutci bili, to je povijest. Daj Bože da se to opet ponovi, no sumnjam da će biti takve emocije i spontanost, bilo je 500 tisuća ljudi na ulicama, bili smo tužni nakon poraza u finalu, no to se promijenilo dolaskom u Hrvatsku kada smo vidjeli ljude, toliko njih na ulicama bez incidenta, jedno veliko zajedništvo koje Hrvatskoj u globalu fali”, rekao je Dalić koji će ostati izbornikom do 2022. godine.

“Želja je bila obostrana, nije bilo dileme s moje strane. Ovo je najbolji i najljepši posao i dalje ću s ponosom voditi reprezentaciju. Naravno da rezultati moraju biti adekvatni našoj kvaliteti, ja sam spreman. Po meni će Europsko prvenstvo možda biti jače nego svjetsko jer se vraćaju neke reprezentacije koje nisu bile u Rusiji, strašna je konkurencija, bit će teško, no moramo se boriti”, smatra izbornik i dodaje kako se u reprezentaciji moraju osloniti na igrače koji su igrali u Rusiji, a mladi igrači uz njih mogu samo biti još bolji.

“Računam na Rakitića, Modrića, Perišića, oni kod mene imaju kredit”.

“Meni je ova korona dobro došla, malo sam se maknuo”

Epidemija koronavirusa pogodila je i sportska natjecanja. Dalić kaže, vidi se da je nogometašima pauza dobro došla da se odmore. I sam je na početku epidemije bio u samoizolaciji jer je na izvlačenju u Amsterdamu netko bio zaražen.

“Meni je ova korona dobro došla jer sam se malo maknuo, smatrao sam da nema potrebe pored svih stvari koje se dešavaju u Hrvatskoj da se ja pojavljujem”.

“Kada je Angela Merkel ušla u svlačionicu, to je bilo fino, cijeli svijet je pohvalio navijanje Kolinde Grabar Kitarović”

Uz fantastičan rezultat hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji, medijske stupce punila je i podrška koju je nogometašima s tribina pružala bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je sada na novoj funkciji u Međunarodnom olimpijskom odboru. Dalić kaže, to je za Hrvatsku sjajna stvar.

“Čestitao sam joj, sjajno je da imamo predstavnika u tako visokom tijelu, ona je to sigurno zaslužila svojim ponašanjem, navijanjem i podrškom. To je dobro i moramo biti sretni da jedan Hrvat ili Hrvatica uđe u takvu organizaciju”.

Bivšu predsjednicu se tada kritiziralo zbog ulaska u svlačionicu nogometaša kako bi im čestitala. Dalić kaže, kada je Angela Merkel ušla u svlačionicu, to je bilo fino i pohvalno, a kada je to učinila Grabar Kitarović govorilo se da to nije bilo dobro.

“Cijeli svijet je to pohvalio, zašto ne bi došla u svlačionicu i pozdravila igrače. Mi se moramo držati zajedno, a nažalost gledamo samo negativne stvari. Šteta je da Hrvatska ne živi kao u ljeto 2018. godine”, rekao je Dalić i zaključio kako bi i sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića pozvao na utakmice, pa i u svlačionicu.