Home Izdvojeno Tomo Medved: Sve su udruge poslale delegate koji će doći u Knin, no je li i HOS !!!

Tomo Medved: Sve su udruge poslale delegate koji će doći u Knin, no je li i HOS !!!

by Ante R.

Na današnji dan prije 25 godina počela je operacija Oluja. Ministar Tomo Medved rekao je u izjavi novinarima kako će se obilježavanje Oluje održati prema epidemiološkim standardima, a nije htio dati jasan odgovoror na to hoće li neki sudionici tijekom sutranjašnjeg programa obilježavanja Oluje nositi majice s oznakama HOS-a.

Kazao je kako sve poziva da ovu obljetnicu obilježe dostojanstveno.

“Ja sve pozivam da ovaj i sutrašnji dan obilježimo dostojanstveno – onako kako sam rekao, u mislima prema svakom hrvatskom branitelju, poglavito prema obiteljima onih koji su izgubili svoje sinove, djecu, očeve – da proslavimo i obilježimo ovaj dan ili sutrašnji dan onako kako to oni zavrjeđuju”, kazao je ministar Tomo Medved.

“To je moja osnovna poruka i poziv svima, da se dostojanstveno prisjetimo žrtvama.”

Na pitanje hoće li u obilježavanju sudjelovati pripadnici HOS-a kaže kako će – zbog epidemioloških preporuka – na obilježavanju sudjelovati predstavnici, tj. delegati hrvatske vojske i policije.

“Nažalost, uslijed okolnosti koje nam nameće covid-19 nismo mogli ove godine provesti program kako smo to čini ranijih godina. Morali smo ga dijelom modificirati, nismo mogli nazočiti svi na Tvrđavi kao ranije. I zapravo će predstavnici svih udruga doći nazočiti na Trgu. Sve udruge iz Domovinskog rata dobile su poziv da upute svoje predstavnike i sve su udruge predstavnike delegirale”, kazao je Medved.