Home Izdvojeno Progovorio i Krešo Beljak : Pitajte Prkačina i vidjet ćete da su Hrvatsku kroz povijest uzdizali stranci – Ljudevit Gaj, Stanko Vraz, Bogoslav Šulek…

Progovorio i Krešo Beljak : Pitajte Prkačina i vidjet ćete da su Hrvatsku kroz povijest uzdizali stranci – Ljudevit Gaj, Stanko Vraz, Bogoslav Šulek…

by Ante R.

Začuđuje me zasljepljenje krajnje ljevice i krajnje desnice i elementarno neznanje da su zatvorena društva osuđena na propast.

 

Kad govorimo o strancima odnosno uvoza radne snage, govorimo s dva aspekta. Ne samo s ekonomske strane, već i s demografske strane. Najkasnije kroz 10 godina, doći ćemo u situaciju da umirovljenici neće imati mirovine. Obrazovna struktura je još veća katastrofa.

 

Treba učiti iz povijesti. Najuspješnije države su najotvorenije prema strancima. Možemo krenuti od nas, evo tu je moj kolega Prkačin, tko su bili u 19. stoljeću ljudi koji su udarili temelje u Hrvatskom narodnom preporodu? Redom, sve stranci… Ljudevit Gaj, Stanko Vraz, Bogoslav Šulek, Josip Juraj Strossmayer. Oni su digli hrvatsku viziju, Hrvatski nacionalni preporod. Nema segmenta društva kojeg stranci nisu podizali.

Nositelji prosperiteta, napretka, uvijek su bili stranci, i u kulturi, sportu, ma u svemu.