Home OBŽ U Osječko-baranjskoj županiji šest novoboljelih osoba

U Osječko-baranjskoj županiji šest novoboljelih osoba

by Ante R.

Novih šest slučajeva zaraze zabilježeno je u protekla 24 sata na području Osječko-baranjskej županije, izvijestio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u prođla 24 sata testirana su 283 uzorka, a od šestero pozitivnih osoba četiri su s osječkog područja, te po jedna iz općina Antunovac i Čepin.

Stožer napominje da je u osječkom KBC-u Osijek hospitalizirano 14 osoba oboljelih od koronavirusa, od kojih je jedna i dalje na respiratoru. Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili 38 novih kontakata pa je trenutno u županiji u samoizolaciji 327 osoba.

Nije bilo dojava građana o kršenju samoizolacije, a ni policija u 36 provjera osoba u samoizolaciji nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere.

Stožer je u petak poručio da je sve spremno za početak nove školske godine i nastavu prema epidemiološkim preporukama.

Za učenike, nastavno i nenastavno osoblje pripremljene su pamučne maske, dezinficijensi te ostale higijenske potrepštine. Prijevoz učenika također će biti organiziran prema epidemiološkim preporukama, ističu u osječko-baranjskom Stožeru Civilne zaštite.