Home Izdvojeno Pomakni granice – kreni na Istok: U Slavoniji i Baranji te očekuje bogata turistička jesen

Pomakni granice – kreni na Istok: U Slavoniji i Baranji te očekuje bogata turistička jesen

by Ante R.

Vrijeme pandemije koronavirusa, kada je putovanje izvan granica Hrvatske gotovo nemoguća misija, prilika je za pomicanje vlastitih granica. Istražite istok Hrvatske jer već ovoga vikenda čeka vas pregršt adrenalinskih manifestacija. Ponudu Slavonije i Baranje u rujnu pa sve do početka listopada kada će se u Osijeku održati manifestacija HeadOnEast danas su javnosti predstavili Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

– Cilj nam je iskoristiti pozitivnu epidemiološku sliku na našem području i pozvati domaće goste da u vrijeme kad su putovanja u inozemstvo ograničena ili onemogućena, pomaknu svoje granice i upoznaju istok Hrvatske. Ono što je naša prednost je individualni turizam, u Slavoniji i Baranji nikad naglasak nije bio na masovnosti. Naši OPG-ovi i drugi smještajni kapaciteti nude mogućnost održavanja socijalne distance među gostima, a većina sadržaja koji se nude u rujnu i listopadu su sadržaji na otvorenom. Jesen u Slavoniji i Baranji je uistinu posebna, pa smo i prijašnjih godina bilježili najveći broj dolazaka upravo u rujnu i listopadu – rekao je župan Osječko-baranjske županije.

Kampanja „Hedonizam bez granica“ traje tijekom rujna kada će se održati brojne manifestacije na istoku Hrvatske, a o njima je na konferenciji za medije govorila pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth.

– Prva u nizu manifestacija je izvrsni Wine and bike koji će se ovoga vikenda održati u Erdutu te Ribarski dani koji se tradicionalno održavaju u Kopačevu kao i Ferivi baranjski polumaraton. Idući je vikend rezerviran za festival biciklističke rekreacije Febire u Osijeku, Panona fest te prvi Craft beer fest u Đakovu. Jubilarni 15. Vinski maraton u Zmajevcu održat će se zadnjeg vikenda u rujnu kada će se u Osijeku pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma održati i Europski tjedan sporta pod nazivom #BeActiveNight. I za kraj, od 2. do 4. listopada održava se drugo izdanje festivala HeadOnEast koji je prošle godine oduševio tisuće posjetitelja – rekla je Roth i dodala kako Osječko-baranjska županija i u vrijeme pandemije aktivno radi na osmišljavanju projekata na korist turističkog sektora te je prvi put otvoren i javni poziv za OPG-ove koji nude uslugu smještaja s ciljem ublažavanja negativnih posljedica korona krize.

Hedonizam bez granica prati i online kampanja, pa je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije tijekom rujna organizirala i nagradne natječaje tematski vezane uz nadolazeće događaje.

– Riječ je o zanimljivim pitanjima koji kod naših pratitelja bude maštu i odgovori koji nam pristižu uistinu su izvrsni. Najbolji će odabrati naš stručni sud, a nagrada je vikend u Slavoniji i Baranji. Stoga pozivam sve da prate naše društvene mreže na adresi visitslavonijabaranja gdje ćemo u realnom vremenu osim nagradnog natječaja prenositi i doživljaje naših gostiju – rekla je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Slavoniju i Baranju ovaj vikend došli su upoznati i istražiti bloger Domagoj Jakopović Ribafish i samoprozvani najveći lokalni, ako ne i regionalni influencer Dean Kotiga. Na svojim društvenim mrežama od jutra dijele svoja iskustva, a ako želite saznati koje će sve izazove pred njih staviti Turistička zajednica Osječko-baranjske županije – ostanite online.

Osječko-baranjska županija bilježi 53% prošlogodišnjih noćenja, dok se broj gostiju u kolovozu popeo na 63% prošlogodišnjih. Vrijeme je da u rujnu turizam u Osječko-baranjskoj županiji „popravi“ brojke jer bogata prirodna, kulturna, sportska, gastro i eno ponuda čeka najznatiželjnije i najhrabrije. Dođite i provjerite koliko možete pomaknuti svoje granice!