Home Izdvojeno SDP-ovka bocnula Plenkovića, on joj odgovorio: ‘Zatvorio sam oči i pomislio da je Maras u Saboru‘

SDP-ovka bocnula Plenkovića, on joj odgovorio: ‘Zatvorio sam oči i pomislio da je Maras u Saboru‘

by Ante R.

Mirela Ahmetović iz SDP-a rekla je da suradnja Milana Bandića i HDZ-a traje i da ga je HDZ vješto podržavao

 

Mirela Ahmetović iz SDP-a rekla je da suradnja gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i HDZ-a traje i da ga je HDZ vješto podržavao, posebno u prošlom saborskom mandatu, prenosi N1.

– Bandić može opustošiti proračun, a vi imate većinu u Saboru. Danas HDZ kaže da Bandić gura Zagreb u ponor. Znači li izostanak podrške HDZ-a izvještaju o izvršenju proračuna da Bandić više nema vašu političku podršku i mogu li građani očekivati Bandićev odlazak u Remetinec ili može računati na vašu politiku podrške do kraja mandata? – pitala je.

– Na trenutak sam zatvorio oči i pomislio da je kolega Gordan Maras u Saboru. Ne znam zašto vi s otoka otvarate temu i dolazite iz osme izborne jedinice koja nema veze s prvom izbornom jedinicom i gradom Zagrebom.

Moj standardni odgovor za one koji su koristili Sabor za teme Gradske skupštine da se obrati kolegama u Skupštini i da tamo raspravljaju. Vaše aluzije da netko uživa političku zaštitu i da će mu se nešto dopustiti ili ne, to razotkriva kako vi na to gledate, znači da je to neki vaš kolega vi bi ga štitili.

Ja vam predlažem da razgovaramo o LNG-u, o tome da će brod koji putuje prema Hrvatskoj biti u funkciji od prvog prosinca, da su smanjeni troškovi, da ćemo osigurati energetsku neovisnost, diverzificirati opskrbu plinom, to su teme koje sam mislio da će vas zanimati – odgovorio je Plenković.