Home VijestiDogađaji Keleminec opet u “akciji”. Palio na Riječkom korzu papirnatu crvenu zvijezdu petokraku

Keleminec opet u “akciji”. Palio na Riječkom korzu papirnatu crvenu zvijezdu petokraku

by Ante R.

Nakon govora prosvjednici su se uputili ispred Trpimorve 2 kako bi ušli srušiti zvijezdu s Riječkoga nebodera. Naišli su na zatvorena vrata, sačekali desetak minuta i onda su se razišli.

Predsjednik Autohtone – Hrvatske stranka prava Dražen Keleminec u pratnji desetak kolega iz Zagreba zapalio je papirnatu crvenu zvijezdu petokraku na Jadranskom trgu ispred Riječkoga nebodera kako bi prosvjedovali protiv postavljanja umjetničke instalacije Nemanje Cvijanovića, piše Novi list.

Keleminec je pozvao državno odvjetništvo da pokrene postupak protiv riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela i umjetnika Nemanje Cvijanovića zbog poticanja na mržnju i uzmenirivanja javnosti.

 

“Predstava A-HSP”, kako su ovaj događaj nazvali zagrebački pravaši koji su nosili veliku zastavu HOS-a i dvije manje hrvatske zastave sa šahovnicom s prvim bijelim poljem, počela je hrvatskom himnom, onda je uslijedila minuta šutnje za sve koji su stradali zbog crvene zvijezde.

Nakon govora prosvjednici su se uputili ispred Trpimorve 2 kako bi ušli srušiti zvijezdu s Riječkoga nebodera. Naišli su na zatvorena vrata, sačekali desetak minuta i onda su se razišli. Cijeli događaj nadgledao je velik broj pripadnika policije.

 

– Protivnici Hrvata i hrvatske države postavili su crvenu petokraku zvijezdu. Prozivam hrvatsku policiju, državno odvjetništvo i obavještajne službe zašto dozvoljavaju da srpska obavještajna služba i Beograd preko Obersnela i nekog Nemanje provociraju Hrvate.

 

Lažu da su 1945. godine oslobodili Hrvatsku, oni su je okupirali i krenuli ubijati tisuće i tisuće Hrvata. Nisu na tome stali, ubijali su Jugoslaviji, a ubijali su i na početku Domovinskog rata. I to sve pod sotonskom crvenom zvijezdom petokrakom.

 

Nitko ne pokreće postupak protiv onih koji postavljaju zvijezdu, ali pokreću postupke protiv onih koji su se borili za Hrvatsku. Moramo se boriti protiv ove sotonističke zvijezde zla, poručio je Keleminec.

On je pozvao sve građane da ne glasaju za Obersnela i za one koji pate za Jugoslavijom i jugoslavenskom himnom.

 

– Vojko Obersnel je komunistički smrad koji obnavlja brod Josipa Broza Tita. Ako državne institucije ne žele skinuti zvijezdu, skinut ćemo je mi, poručio je Keleminec, a budući da su vrata Riječkoga nebodera bila zatvorena, kazao je da će opet doći u Rijeku.