Home Izdvojeno Beljak protiv Beljaka. Brka Glavni odbor koji je on sazvao i Skuštinu, ne spominje Statut, optužuje i slaže se s Katarinom Peović oko Tuđmana

Beljak protiv Beljaka. Brka Glavni odbor koji je on sazvao i Skuštinu, ne spominje Statut, optužuje i slaže se s Katarinom Peović oko Tuđmana

by Ante R.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o navodima da ga je Glavni odbor stranke ukonio s mjesta redjsednika HSS-a.

“Statut HSS-a je jasan, a određeni ljudi koji ne prihvaćaju volju većine rade daljnju štetu stranci. Sve je čisto i jasno, ne samo da sam član nego sam i predsjednik legalno izabran na legalnoj skupštini”, pojasnio je Beljak.

Pojasnio je i što je u fokusu stranke te istaknuo da neće biti sankcija za članove koji su širili ove dezinformacije

“Nema potrebe za sankcije, mi smo u pripremama za lokalne izbore. Ne bavimo se ovakvim dezinformacija. Svi oni koji misle biti kandidati za načelnike, gradonačelnike i župane iz redova HSS-a moraju početi raditi na tome, a ne baviti se ovakvim glupostima. Oni koji se misle šlepati uz nekoga i prodavati ime i grb HSS-a nekome drugome za svoje sitne interese, to su oni koji se bune, oni moraju znati da od mene potpis za kandidata neće dobiti”, poručio je šef stranke.

Beljak je nedavno u gostovanju na N1 televiziji najavio da se više neće kandidirati za gradonačelnika Samobora.

“Smatram da su tri mandata sasvim dovoljna da bi se ostvarile sve vizije i ideje koje čovjek ima. To je 12 godina i to je jako puno. Osim toga, ja sam i saborski zastupnik i predsjednik stranke i to su tri posla koja ne možete kvalitetno obavljati u isto vrijeme”, kazao je Beljak pa se osvrnuo na dugogodišnjeg gradonačelnika Zagreba MilanaBandića:

“Ja ne želim doživjeti takvu sudbinu. To je posao koji zahtijeva 100-postotni angažman. Vjerojatno bih dobio i te izbore, na svim sam dosadašnjim izborima dobio najviše glasova, ali to ne bi bilo fer prema biračima. Ne mogu dati maksimum i u Saboru i ne bi bilo fer prema biračima i gradu Samoboru.”

Kaže da na SDP gleda kao na potencijalne partnere, ali da ne može izdvojiti Peđu Grbina ili ŽeljkaKolara kao predsjednika stranke.

“Ne radi se samo o tome da smo partneri nego smo i prijatelji tako da im želim sreću da se što prije konsolidiraju, da ne prolaze ovo što sam ja morao proći kroz zadnje četiri godine. U nama će imati partnera, a ako ne, tražit ćemo svoj put i nećemo ovisiti o nikome drugom, ali dok sam ja na čelu stranke, HSS će ostati opozicija”, poručio je Beljak.

Osvrnuo se i na sporni Klub DraganaKovačevića u kojemu su se okupljali političari i poduzetnici te odgovorio je li ikad bio u njemu. “Ne, nisam, sad bih bio vjerojatno na nekoj drugoj poziciji i ne bih se trebao braniti od nepostojećih stvari. Nisam ja taj koji bi bio pozvan.”

Osvrnuo se i na sigurnosne provjere koje su ukinuto.

“Nisam ni znao da je to ukinuto i mislim da nije dobro što je ukinuto. S druge strane, to nije nikakva garancija da čist čovjek kad dođe na poziciju neće iskoristiti to. Gnjusno mi je to sve skupa, ovo mi ne liči na političke obračune nego na obračune bandi na Divljem Zapadu prije 150 godina”, kazao je Beljak.

Osvrnuo se i na izjave predsjednika države Zorana Milanovića koji proziva rad DORH-a i predsjednika Vlade AndrejaPlenkovića.

“Milanović je legalno izabrani predsjednik, od srca sam glasao za njega i nije mi niti jednu sekundu žao što sam to napravio. Mislim da je u pravu i da je to predsjednik koji treba Hrvatskoj. Da je netko drugi, mislim da bi brojne afere prošle ispod radara.”

Pozdravio je komemorativni skup u Varivodama na kojemu je bio i Plenković.

“To je jedan veliki korak, to je dobro za hrvatsko društvo i volio bih da to ne bude samo simbolički čin nego da se doista poradi na normalizaciji odnosa. Prošlo je 30 godina od rata. Bez suradnje nema ekonomskog napretka, bez ekonomskog napretka nema blagostanja, to je sve začarani krug”, smatra Beljak.

Osvrnuo se i na izjave zastupnice Radničke fronte KatarinePeović koja je izjavila da Sveučilište obrane i nacionalne sigurnosti ne bi trebalo nositi ime Franje Tuđmana jer je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu.

“Ona ima pravo na svoje stajalište, ne vidim što je pretjerala, rekla je činjenično stanje. Nisam ljubitelj djela i lika Tuđmana, ali kao građaninu Hrvatske ne bi mi bilo drago da ga je Haški sud odveo ćeliju. Ono što je Peović rekla je činjenično stanje”, zaključio je Beljak.