Home Politika HSP DUGOPOLJE : Skandal na svečanoj sjednici Općinskog vijeća na dan Općine Dugopolje

HSP DUGOPOLJE : Skandal na svečanoj sjednici Općinskog vijeća na dan Općine Dugopolje

by Ante R.

HSP Dugopolja oglasio se priopćenjem nakon incidenta koji se dogodio na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom dana Općine Dugopolje

HSP Dugopolje;
Tko je angažirao i platio zaštitara na svečanoj sjednici Općinskog vijeća za dan Općine Dugopolje??
Svečana sjednica bilo kojeg vijeća , skupštine ili Sabora prigoda je da se sumiraju rezultati u prethodnom periodu, naravno da se malo i pohvali rezultatima i uspjesima ako ih je bilo, dodijele priznanja i nagrade zaslužnima, te pozovu i uzvanici da uveličaju taj dan i događaj i ukažu čast svojim domaćinima,
Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dugopolje svega toga je bilo. Općinski čelnici su se hvalili nekim rezultatima koji to u stvarnosti nisu, dodjelili su priznanja onima za koje oni misle da to zaslužuju, a uzvanika je bilo.Sjednica je održana uz sve protuepidemijske mjere koje su naložili svi mogući stožeri.
Samo nam nije jasno jesu li ti stožeri zabranili snimanje i slikanje javne svečane sjednice i jesu li stožeri propisali da na javnim svečanim sjednicama moraju biti zaštitari.U pokušaju da mobitelom zabilježim događaj sa svog sjedećeg mjesta,  naravno i nakon svečane sjednice isti javno objavim već kod intoniranja himne “Lijepa naša Domovino” iza leđa mi dolazi zaštitar i zabranjuje mi snimati, zaštitar kojeg su vladajući u Općini Dugopolje za ovu prigodu angažirali.
Nemalo smo ostali iznenađeni prisustvom zaštitara na JAVNOJ SVEČANOJ SJEDNICI, naravno uz nekoliko pitanja.Zbog čega je potreban zaštitar na jednoj svečanoj javnoj sjednici? Tko je taj ko je procijenio da je svečana sjednica na kojoj je nazočilo 50 ljudi skup visokog rizika pa je potreban zaštitar? Tko će platiti nepotreban angažman zaštitara? Tko je taj u Općini Dugopolje ko je dao nalog zaštitaru da zabrani snimanje na jednom javnom događaju što svaka sjednica Općinskog vijeća jeste ukoliko se na početku sjednice ne donese odluka da je sjednica zatvorena za javnost,Čega se plaše vladajući iz HDZ-a? Što je to bilo na svečanoj sjednici da javnost Dugopolja ne bi smjela znati? Ponašanje dostojno nekih vremena za koja smo vjerovali da je daleko iza nas u ropotarnici povijesti komunističke Jugoslavije koja još samo egzistira u Sjevernoj Koreji, Kubi i Bjelorusiji.
Također smo ostali kosternirani činjenicom da na svečanoj sjednici nije bilo mjesta za tajnika  najveće braniteljske udruge u Dugopolju, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata  Općine Dugopolje. Namjerno ili nenamjerno nedopustivo je!
Klub vijećnika HSP-a OV Dugopolja