Home Izdvojeno Dragana Jeckov iz SDSS-a o ustaškim nazivima ulica, Dreter joj poručio da su oni vlast pa neka mijenjaju

Dragana Jeckov iz SDSS-a o ustaškim nazivima ulica, Dreter joj poručio da su oni vlast pa neka mijenjaju

by Ante R.

U svom slobodnom govoru SDSS-ova Dragana Jeckov spomenula je pak ulice u desetak hrvatskih gradova koje nose ime ili po ustaškim obilježjima ili ustaških dužnosnika. ‘Nisu ulice nazvane zbog zasluga tih ljudi na drugim poljima, to je napravljeno samo zbog rehabilitacije ustaškog režima’, rekla je Jeckov i pozvala zastupnike da ‘naprave sve da se ova zenlja prestane sramotiti na ovaj način’.

Izazvalo je to ponovno reakciju Zekanovića. ‘Ne mogu vjerovati da 2020. imamo isto ispiranje mozga koje smo imali od 1945 do 1990. Ovo je hrvatska država koja je nezavisna. Ne mogu vjerovati da smo pet minuta slušali o ustaškom režimu i to iz vaših usta’, rekao je Zekanović i zaradio opomenu jer je zlouporabio institut povrede poslovnika, donosi Tportal.

Na govor Jeckov osvrnuo se i Davor Dretar iz Domovinskog pokreta. ‘Vi ste članica koalicije koja vlada i nećemo govoriti o motivima koji su vas doveli s ovom temom. Ne razumijem čemu ovakav govor, vi ste na vlasti pa provediti te promjene. a ne ovako izazivati nove podjele’, rekao je Dretar i spomenuo kako i u Beogradu ulice nose ime po zločincima.

Za povredu poslovnika javila se Jeckov. ‘Ja sam zastupnica i predstavljam srpsku zajednicu, a kako se zovu ulice u Beogradu ostavimo poslanicima u Srbiji’, rekla je i zaradila opomenu jer je zlouporabila povredu poslovnika.