Home Svijet Njemačka se tajno priprema za nuklearni rat: Otkriveno što se događa u jednoj vojnoj bazi

Njemačka se tajno priprema za nuklearni rat: Otkriveno što se događa u jednoj vojnoj bazi

by Ante R.

Obučava se uporaba lovačkih bombardera koji bi u slučaju rata mogli biti naoružani nuklearnim oružjem

Njemačko ratno zrakoplovstvo tajno se priprema s drugim partnerima iz NATO saveza za obranu od nuklearnog rata ako bi do njega došlo, javlja Večernji list.

Prema informacijama Njemačke tiskovne agencije, tajna vježba saveznika pod kodnim imenom ”Nepokolebljivo podne” počela je ovoga tjedna. Obučava se uporaba lovačkih bombardera koji bi u slučaju rata mogli biti naoružani nuklearnim oružjem. Bild piše i kako je sada rizik od započinjanja nuklearnog rata mnogo veći nego u protekla tri desetljeća, a glavni razlog za to je povlačenje SAD-a iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF).

 

Vježbe se održavaju u zračnoj bazi Nörvenich u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Smatra se kako bi ta zračna baza mogla biti ”skrovište” za američko-nuklearne bombe tipa B61 koje se, prema neslužbenim informacijama, čuvaju u Büchelu u Rajni-Falačkoj.

Navodno se uvježbava kako sigurno prevesti američko nuklearno oružje iz podzemnih spremišta do zrakoplova i postaviti ga na borbene avione. Vojni stručnjaci očekuju da bi sada mogla početi nova utrka u naoružanju. Sjedinjene Američke Države već rade na novom, mobilnom zemaljskom sustavu srednjeg dometa koji nisu smjele imati tijekom sporazuma o INF-u.