Home Politika Đapić: Vidović Krišto se ponaša kao ‘razbijač’, sve je podredila svojoj ambiciji i uvlači Škoru u sukobe

Đapić: Vidović Krišto se ponaša kao ‘razbijač’, sve je podredila svojoj ambiciji i uvlači Škoru u sukobe

by Ante R.

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto u svom se komentaru na Facebooku obrušila na premijera Andreja Plenkovića, ali i na veterana HDZ-a Vladimira Šeksa. No zanimljivo je kako u aktualnoj prepirci nije spomenula predsjednika države Zorana Milanovića.

Vidović Krišto već dugo vremena žestoko kritizira vrh HDZ-a i Vlade, a spomenula je nedavno i tenkove na Markovu trgu, što je i izazvalo burnu reakciju premijera Plenkovića.

U posljednjoj Facebook objavi saborska zastupnica Domovinskog pokreta također žestoko optužuje premijera, a kaže i kako u ‘pravnoj državi’ Plenković ne bi više ni bio političar.

Za komentar izjava Vidović Krišto, ali i općenito saborskog i političkog djelovanja zastupnice Domovinskog pokreta pitali smo čelnika stranke DESNO Antu Đapića.

“Zastupnica Vidović Krišto uzima sve više maha i postaje svojevrsna politička zvijezda, preuzima i infrastrukturu Domovinskog pokreta, novac i slično. Vidljivo je kako ona solira i sve je podredila svojim ambicijama, a da to nema veze s predsjednikom stranke Miroslavom Škorom. Škoro je stalno u poziciji da mora opravdavati i tumačiti njezine izjave, a to nikad nije dobro u politici. Ja sam to prošao i znam kako je kada morate stalno tumačiti izjave svojih zastupnika”, rekao nam je Đapić.

Đapić dodaje i kako Škoro nije konfliktan čovjek te da nije sklon sukobima: “Ja znam njegov profil već dugo, on jednostavno nije čovjek sklon sukobima. Njega u sukobe uvlači Vidović Krišto, koja je sve podredila svojim ambicijama i koju očito nije briga kakve će njezine izjave ostaviti posljedice po stranku i društvo. Škoro se doveo u poziciji da mora javnosti objašnjavati njezine izjave oko tenkova na Markovu trgu i slično. Ovoj Vladi je potreban korektiv, dolaze teške vremena, a Vidović Krišto se ponaša kao ‘razbijač’. Škoro se treba očitovati je li to njegova politika ili saborska zastupnica govori u svoje ime”.

‘Već sam upozoravao na političku igru Škore i Milanovića’

Bivši čelnik HSP-a i nedavni predsjednički kandidat Anto Đapić kaže nam i kako mu je simptomatično što u javnosti nedostaje reakcija Ante Prkačina.

“Prkačin je u svim ovim sukobima sa strane, ne znam koliko će on dugo moći tolerirati neke stvari. Zastupnici Domovinskog pokreta su jake osobnosti, Škoro je i birao poznata imena, ali sada je u situaciji da svatko od njih želi postati šef, a to tako ne ide u strankama. Bojim se da je kod Vidović Krišto sve podređeno njenoj glavnoj ambiciji, a to je da pobijedi na idućim predsjedničkim izborima”, smatra Đapić i dodaje kako saborska zastupnica Vidović Krišto svojom politikom ruši ‘mostove’ između moguće suradnje HDZ-a i Domovinskog pokreta u budućnosti.

Za nedostatak kritika predsjednika Milanovića, Đapić nam kaže kako ga to ne iznenađuje te kako je upravo o tome govorio u svojoj predsjedničkoj kampanji, donosi Direktno.hr.

“Ja sam upozoravao na to, na tu duboku političku igru između Škore i Zorana Milanovića. Sad je pitanje je li i ovo Škorina politika ili ona solira. Ja mogu razumjeti da je Domovinskom pokretu tešku pao poraz od HDZ-a, uvijek sam i za zdravu kritiku, ali ne shvaćam kako se može držati strana Milanoviću. Pa Milanović je uklonio Tuđmanovu bistu čim je došao na Pantovčak, zar su zaboravili izjave o bacanju HOS-ove ploče, Lex Perković i druge stvari'”, zapitao se Đapić na kraju razgovora.