Home Izdvojeno Ministar obrane ignorira predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika

Ministar obrane ignorira predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika

by Ante R.

Ured predsjednika RH: Ministar Banožić većinom je nalazio za sebe važnijeg posla od razgovora s predsjednikom

 

Priopćeno da se ministar obrane Mario Banožić odazvao na samo dva, od šest brifinga u Uredu Predsjednika.

Iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, u subotu poslijepodne je  priopćeno da se ministar obrane Mario Banožić odazvao na samo dva, od šest brifinga u Uredu Predsjednika.

“Umjesto kvalifikacija kakve javnosti nudi ministar obrane Mario Banožić – da Predsjednik Republike iznosi ‘potpune neistine’ – Ured predsjednika Republike Hrvatske nudi lako provjerljive činjenice o (ne)dolasku ministra Banožića na brifinge kod Predsjednika Republike na koje je pozivan skupa s načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjom koji je uvijek i došao”, navodi se u priopćenju.
Kako se dodaje, “činjenice kažu: ministar obrane bio je na brifingu samo 28. srpnja i 8. rujna, a nije došao 27. kolovoza, 24. rujna, 9. listopada i 23. listopada.

 

Od šest poziva, na dva se odazvao, a za četiri je pronalazio raznorazne isprike i znao bi ih javiti Uredu predsjednika Republike, kao zadnji put, 45 minuta prije termina dogovorenog brifinga. I da, termini brifinga nisu bili uklesani u kamen, vodilo se računa da ministar ima i drugih obveza, pa se uvijek ostavljala mogućnost dogovora o terminu. Jer, radi se o državnim poslovima za koje je ministar obrane relevantan sugovornik”, stoji u priopćenju Ureda predsjednika Republike.

 

Iz Ureda predsjednika RH također navode da je “ministar Banožić većinom  ipak nalazio za sebe važnijeg posla od razgovora s Predsjednikom Republike i načelnikom GS OSRH. Valjda su i njegovi prethodnici imali obveza na istom poslu, ali i ministar Damir Krstičević i državni tajnik Tomislav Ivić, koji je jedno vrijeme obnašao dužnost ministra obrane, uspijevali su nekako naći vremena i dolazili su redovito na brifinge u Ured Predsjednika. Jer, ponovimo, radi se o državnim poslovima”, zaključuje se u priopćenju.