Home Vijesti Malenica za odluku Gradskog vijeća Vukovara : “Današnji zaključak proizlazi iz odluke Ustavnog suda i statutarne odluke grada Vukovara”

Malenica za odluku Gradskog vijeća Vukovara : “Današnji zaključak proizlazi iz odluke Ustavnog suda i statutarne odluke grada Vukovara”

by Ante R.

Ministar Malenica dao je povodom recentnih događanja izjavu medijima.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica osvrnuo se na današnje izvješće grada Vukovara u kojem je rečeno da nije dostignut stupanj razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među građanima Vukovara, pripadnicima hrvatskog i srpskog naroda.

Ministar Malenica kaže kako se u određenom obimu u tom gradu poštuju zakoni, ali ne u punom.

“Što se Vukovara tiče, ondje se prema mojim informacijama, u određenom dijelu već primjenjuje Zakon o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina. Ne u punom opsegu, nego u određenim dijelovima”, kaže ministar, pa dodaje:

“Današnji zaključak proizlazi iz odluke Ustavnog suda i statutarne odluke grada Vukovara. Ustavni sud je u svojoj odluci potvrdio ustavnom statutarne odluke prema kojoj gradsko vijeće grada Vukovara odlučuje o tome jesu li se stekli uvjet za proširenje prava ili ne.”