Home Izdvojeno Nina Obuljan Koržinek : Žalosno što rade zastupnici MOST-a

Nina Obuljan Koržinek : Žalosno što rade zastupnici MOST-a

by Ante R.

Ministrica Nina Obuljan Koržinek dala je intevju Večernjem listu iz kojeg izdvajamo dio gdje odgovara na pitanje o tužbi MOST-a za klevetu:

Svojedobno ste uputili apel političarima da ne tuže novinare. No sada vas namjerava tužiti jedna stranka iz Sabora zbog klevete. Je li to dio legitimne političke borbe?

Žalosno je to što rade zastupnici Mosta. Prvo su na Trgu svetog Marka održali tiskovnu konferenciju na kojoj su zastupnici Grmoja, Selak Raspudić i Raspudić neistinito tvrdili da se prijedlogom ZEM-a planira uvesti cenzuru, što je ozbiljna optužba. Uz to plasirali su neistinitu tvrdnju da “uvodimo enormne novčane kazne” što je još jedna neistina jer se iznosi kazni u novom Zakonu uopće ne mijenjaju u odnosu na postojeće. Najgore je i pokazuje potpuno nepoznavanje teme to što zastupnici Mosta za primjer uzimaju njemački zakon kojim se reguliraju društvene mreže, što uopće nema veze sa zakonodavnim okvirom koji uređuje elektroničke medije. Društvene mreže nisu mediji i bilo bi dobro da zastupnici koji sazivaju tiskovne konferencije utvrde bar te osnovne činjenice. Nakon svega, oni tvrde da će mene tužiti zbog klevete stavljajući mi u usta rečenicu koju uopće nisam izgovorila. Njih ne interesira istina ni provjerene činjenice, nego plasiraju lažne teze i vijesti. Transkribirali smo cjeloviti intervju s novinarkom Nove TV – i njeno pitanje koje se odnosilo na Domovinski pokret (a ne na Most) i moj odgovor iz kojeg je objavljena samo jedna rečenica.

Više pročitajte OVDJE