Home OBŽ U Osječko-baranjskoj županiji 122 novooboljelih

U Osječko-baranjskoj županiji 122 novooboljelih

by Ante R.

– U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 394 uzorka od kojih su 122 bila pozitivna na koronavirus, izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

Od 122 novopozitivne osobe najviše ih je iz Osijeka i njegovih prigradskih naselja, ukupno 49. Po 11 ima prebivalište na područjima gradova Valpovo i Đakovo, a devet na području Donjeg Miholjca.

U Belišću je sedam novooboljelih, u Belom Manastiru pet, a u Našicama dvoje. Na području općine Čepin zabilježeno je osam pozitivnih na koronavirus, u općini Antunovac četiri, općini Bizovac tri, te po dvije na području Levanjske Varoši, Viškovaca i Petrijevaca.

Jednu novopozitivnu osobu imaju Bilje, Erdut, Kneževi Vinogradi, Đakovačka Satnica, Semeljci, Draž i Vladislavci.

Na području županije hospitalizirano je 135 osoba oboljelih od covida-19. Njih 19 je u našičkoj bolnici, a 116 u KBC-u, od kojih je 25 osoba na respiratoru.

Preminula je jedna muška osoba iz Selaca Đakovačkih, 1951. godište, koja je osim covida-19 imala i druge komorbiditete.

Pod mjerom samoizolacije na području županije je 4606 osoba.

Policija je provela 33 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i utvrdila jedno kršenje mjere u Donjem Miholjcu. Inspektori Civilne zaštite obavili su 34 nadzora, najviše nad ugostiteljskim objektima i prodavaonicama te utvrdili nepravilnosti na tri mjesta, priopćio je Stožer.