Home Izdvojeno Obuljen Koržinek: Rijeka dobila reprezentativan prostor

Obuljen Koržinek: Rijeka dobila reprezentativan prostor

by Ante R.

– Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek u petak je, nakon otvorenja Palača šećerane u kompleksu Benčić u kojoj je stalni postav Muzeja grada Rijeke, izjavila da je Rijeka ovime dobila reprezentativan prostor i vrlo suvremen muzejski postav.

Ministrica je čestitala Gradu Rijeci kao nositelju svih projekata u okviru Europske prijestolnice kulture, ravnatelju Muzeja grada Rijeke i svim djelatnicima muzeja te Hrvatskom restauratorskom zavodu koji je niz godina obnavljao zgradu.

“Palača šećerane je referentna točka i svima koji posjete muzej dat će jako dobar uvid u povijest Rijeke, a time i dio hrvatske povijesti, sve slojeve koje Rijeka čuva i baštini”, navela je.

“Na žalost, projekt EPK je zbog okolnosti pandemije u programskom smislu u velikoj mjeri reduciran a veliki broj međunarodnih umjetnika koji su trebali doći, nisu mogli realizirati svoje programe. No, ostat će iznimno vrijedni objekti, poput Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, ovog muzeja, Dječje kuće, Gradske knjižnice i Ri Huba”, istaknula je ministrica Obuljen Koržinek.

Svim građanima i posjetiteljima omogućit će obilje velikih i uspješnih kulturnih i umjetničkih programa, zaključila je ministrica.

Hina