Home Izdvojeno Milanović predlaže Plenkoviću da se VNS održi u zgradi Vlade

Milanović predlaže Plenkoviću da se VNS održi u zgradi Vlade

by Ante R.

– Predsjednik Republike Zoran Milanović predložio je u subotu predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi u Vladi RH.

Iz Ureda predsjednika poručili su i da im je, osim Ureda predsjednika RH, Vlade RH i eventualno Hrvatskog sabora, svaka druga lokacija neprihvatljiva.

“Premijer Plenković u petak je, po prvi puta, dao do znanja kako ne pristaje da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, u vili Weiss, zato što “smatra da je red” da on bude domaćin sjednice.

Iako predsjednik Milanović sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost od početka vidi kao državni posao, a ne transakcijski odnos, sa zadovoljstvom će prihvatiti želju predsjednika Vlade da bude “dobar domaćin” i doći na sjednicu VNS-a u Vladu RH”, stoji u priopćenju.

Dalje su naveli i kako je – budući da je u Vladi RH, u prostoriji manjoj od one u vili Weisss, u petak održana i sjednica Vladinog Zdravstvenog savjeta na kojemu je bio veći broj sudionika – “Predsjednik Republike uvjeren kako su u Vladi RH osigurani i epidemiološki uvjeti za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, iako, ‘nebitno je to’, kao što jučer reče predsjednik Vlade”.

Iz Ureda predsjednika RH u priopćenju su također istaknuli da, zbog važnosti Vijeća za nacionalnu sigurnost i specifičnosti rasprave, predsjednik Republike drži kako se sjednice trebaju održavati samo u Uredu predsjednika Republike ili Vladi RH, eventualno u Hrvatskom saboru, te da je svaka druga lokacija neprihvatljiva.

Hina