Home Izdvojeno Ćipe Mlinarić: Ne smije se dogoditi da političari ukradu zapravo komemoraciju vukovarskim žrtvama

Ćipe Mlinarić: Ne smije se dogoditi da političari ukradu zapravo komemoraciju vukovarskim žrtvama

by Ante R.

U Ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić govorio je u Hrvatskom saboru o komemoraciji vukovarskih žrtava.

 

“Ne smije se događati da g. Plenković, g. Jandroković, predsjednik države g. Milanović i svi drugi političari, to ću naglasiti, tih dana budu u fokusu i ukradu zapravo komemoraciju žrtvama.

Kako kradu? Kradu tako što je bitno gdje će tko stajati, je li kamera uhvatila jesu li g. Plenković i g. Jandroković u prvom redu ili su u drugom redu. Tih dana mora u fokusu biti žrtva. Žrtva nisu brojevi. (…) U Vukovaru je ubijeno 2.717 ljudi. Poginulo ili ubijeno na predaji, od toga 86 djece. To su nečiji očevi, braća, sestre, djeca i oni imaju svoje ime i prezime. Na komemoraciji 18.11. u Vukovaru mora biti Hrvatska himna, minuta šutnje i čitanje 2.717 imena.

To rade sve normalne svjetske države koje drže do svojih poginulih ili stradalih. (…) Nije u fokusu taj dan Andrej Plenković, Milorad Pupovac ili bilo koji izaslanik koji je došao pokloniti se kao na Ovčari. Vukovarcima stradalnicima je dosta toga!”, oštar je bio Mlinarić.