Home Izdvojeno Plenković nakon Vijeća za nacionalnu sigurnost: “Bio je sjajan sastanak”

Plenković nakon Vijeća za nacionalnu sigurnost: “Bio je sjajan sastanak”

by Ante R.

Danas se putem video linka održava zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka. Sjednica kasni jer je sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost trajala četiri sata, iako je predviđeno trajanje bilo dva do tri sata.

Plenković na početku kaže da je izborima održanima ovog vikenda u HDZ-u osiguran legitimitet lokanim organizacijama HDZ-a.

“Dok smo dolazili ovdje objavljeno je priopćenje sa sjednice koje reflektira rezime sjednice. Usvojene su smjernice rada sigurnosno-obavještajnih agencija, data je suglasnost suradnji s pojedinim službama nekih drugih zemalja, što su službe predložile, raspravljena je situacija koja se odnosi na radikalizaciju u društvu, osuđen je onaj napad na Banske dvore, konstatirano je konsezusom da je riječ o djelu s obilježjem terorizma”, kazao je Plenković.

“To je bilo rasprava nas 12, 13 koliko nas je bilo, drugih tema van toga nije bilo”, rekao je.

Plenković je konstatirao da nije bilo nikakvih kritika od strane predsjednika Milanovića po pitanju mjera uvedenih zbog koronavirusa.

Je li bilo kritika predsjednika Milanovića, upitali su premijera novinari.

“Ne, ta tema je apsolvirana”, rekao je.

“Milanović se sad usuglasio da je napad na Markovom trgu imao elemente terorizma, prije to nije govorio?”, pitali su novinari.

“Točno, zato sam to i naglasio. Malo, pomalo…”, odgovara Plenković.

“Bio je sjajan sastanak”, rekao je Plenković i dodao da se nije rukovao s Milanovićem.

“Ako postoji jedna tema oko koje vlada konsenzus između predsjednika i Vlade, to je jačanje položaja Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda”, poručio je premijer.