Home Izdvojeno VELIKI POVRATAK Anton Kliman novi predsjednik istarskog HDZ-a

VELIKI POVRATAK Anton Kliman novi predsjednik istarskog HDZ-a

by Ante R.

– Saborski zastupnik i bivši ministar turizma Anton Kliman, novi je predsjednik HDZ-a Istarske županije, odlučeno je to na jučerašnjim unutarstranačkim izborima.

Očekivana je to odluka jer je Kliman jedini obznanio kandidaturu, a pred njim je sada posao konsolidiranja i jačanja HDZ-a u Istarskoj županiji.

“Radit ćemo na jačanju subjektiviteta jer želim da HDZ u Istri bude manje objekt, a više subjekt. U središtu pozornosti bit će svakako ključni projekti za Istru za koje ću lobirati te u suradnji s Vladom i dalje gurati svim snagama”,  poručio je novoizabrani predsjednik istarskog HDZ-a Kliman koji je najviše glasova (135) dobio upravo u Puli

Dosadašnji predsjednik HDZ-a Istre Jurica Šiljeg nakon odrađenog mandata na čelu HDZ-a Istre već je ranije obznanio kako se neće kandidirati za tu funkciju. “Vjerujem da će Anton Kliman razumno i pametno voditi stranku u našoj županiji te da će ona iz godine u godinu rasti”,  poručio je Šiljeg.

U Puli, najvećem istarskom gradu, za vodstvo stranke borila su se dva kandidata, a uvjerljivo je pobijedio dosadašnji potpredsjednik i pulski gradski vijećnik Petar Ćurić koji je dobio 125 glasova dok je Mihaela Cvek osvojila 24 glasa.

“Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, a sada sam spreman nastaviti s radom za dobrobit svih građana Pule”, rekao je novi predsjednik pulskog HDZ-a Ćurić.

Hina