Home Izdvojeno Ante Prkačin: “Mora netko hrabro prozvati krivca za politički kaos, cirkus u BiH, to su isključivo Bošnjaci”

Ante Prkačin: “Mora netko hrabro prozvati krivca za politički kaos, cirkus u BiH, to su isključivo Bošnjaci”

by Ante R.

Upravljaju li Vlada i Stožer dobro koronakrizom? Kako ocjenjuje rad druge vlade Andreja Plenkovića, a kako djelovanje predsjednika Zorana Milanovića? Što misli o radu Sabora i kako se snalazi u ulozi zastupnika? Što misli o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i kako komentira stanje u toj državi 25 godina nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma? U Pressingu N1 TV je gostovao Anto Prkačin, saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

Rekao je kako on već 15, 20 godina priča da je potrebno obratiti pozornost na Hrvate u Bosni i Hercegovini.

“Kao pravaš, osjećam se gubitnički, osjećam se poraženo. Nikada nisam vjerovao da će Hrvati i Bošnjaći otići toliko daleko jedni protiv drugih, da sam uvjeren da je pomirenje u ovom stoljeću gotovo nemoguće.

U Saboru sam ratovao s drugim Hrvatima braneći bošnjačke, odnosno muslimanske stavove i interes. Koliko sam bio jasan u kritiziranju hrvatske politike toliko sam sada jasan u prozivanju bošnjačko-muslimanske politike koja je isključivi krivac za sukob s Hrvatima”, rekao je, dodavši da Hrvati i Bošnjaci ne funkcioniraju isključivo zbog Komšića.

Na konstataciju kako Bošnjacima smeta savez Ćovića i Dodika, kaže: “Tvrdim da oni spašavaju državu. Nemoguća je država kakvu hoće Bošnjaci – unitarna…”

“Mora netko hrabro prozvati krivca za politički kaos, cirkus u BiH, to su isključivo Bošnjaci i muslimani (op.a. političke stranke)… Veliki sam gubitnik, jedini veći gubitnik od mene je Zlatko Hasanbegović. 20 godina zagovaram zajedništvo, borim se za njih i onda dođem u poziciju da ih moram prozivati… Postoji politička klika koja hoće unitarnu Bosnu i Hercegovinu, 90 posto njihovog naroda nije svjestan o čemu se radi”, rekao je.