Šišljagić: Točno je da idem u utrku za gradonačelnika Osijeka. Vrijeme je da netko vrati našu djecu kući

Foto Facebook

Danas nam je prof.dr.sc. Vladimir Šišjlagić dao izjavu na naš upit ide li u utrku za mjesto gradonačelnika Osijeka, koja su mu očekivanja i tko su mu potencijalni koalicijski partneri, tko su ljudi koji će biti na listi za Gradsko vijeće.

Izbor gradonačelnika ovisi isključivo o volji mojih sugrađana. U natjecanju za ovo odgovorno i časno mjesto poželjno je da javnost zna detaljni životopis kandidata, njegov odnos prema Gradu i svojim sugrađanima, radni, profesionalni i imovinski status, njegove mane i vrline, radne navike, znanje, iskustvo i sposobnosti. Iako mislim da moji sugrađani puno toga već znaju o meni, mom životu i radu, nemam niti jedan jedini razlog iznova ne progovoriti, otvoreno i javno o svojoj privatnosti, obitelji i životnom putu. A nakon što me je osječka organizacija moje političke stranke Snaga Slavonije i Baranje kandidirala za časno i odgovorno mjesto gradonačelnika Osijeka, donio sam konačnu odluku i prihvatio kandidaturu.

U ovoj odluci prevladale su isključivo emocije, osobna tjeskoba, tuga i revolt zbog dugotrajnog, otužnog i deprimirajućeg sveukupnog stanja u našem Gradu, nametnute atmosfere letargije, pesimizma i defetizma. Naš Osijek nikada nije bio takav i ne mogu više pasivno promatrati njegovu stagnaciju, nazadovanje i propadanje, zbog čega ga moji sugrađani napuštaju u potrazi za poslom, egzistencijom i boljim životom. Osijeku nedostaje vizija, optimizam i ono najgore, nedostaje naša mladost, naša djeca koju moramo vratiti u naš i njihov Grad. Osjećam se spremnim i sposobnim prekinuti ovu agoniju, jednostavno ne mogu više gledati pust i tužan grad. Ne želim više gledati spuštene roletne na kućama, sve manju živost ispred škola i na ono malo dječjih igrališta.

Osijeku trebaju investitori, ulaganja i radna mjesta za našu mladost koja se skupa s obitelji odselila u Irsku, Njemačku, Austriju. Osijek ima ljude s imenom i prezimenom, puno realiziranih pojedinaca s integritetom i znalaca u svojoj branši, pa mu najmanje trebaju poslušnici kojima je stranačka iskaznica jedina diploma i kvalifikacija.

Kandidat sam svoje regionalne političke stranke Snaga Slavonije i Baranje i ne razmišljam o drugim političkim strankama, još manje o koalicijskim partnerima. Ne želim nikakav predizborni politički koalicijski inžinjering, protivnik sam predizbornih stranačkih političkih koalicija. Snaga Slavonije i Baranje na izborima za Grad Osijek ide samostalno, a jedina željena koalicija su moji sugrađani, osječanke i osječani.