Home Izdvojeno Kerum ide u bitku za Split: Pobijediti ću u prvom krugu, Trump je lud, a Škoro sumnjivi zet….

Kerum ide u bitku za Split: Pobijediti ću u prvom krugu, Trump je lud, a Škoro sumnjivi zet….

by Ante R.

“Mislim da mi koalicija neće biti potrebna, no i ako bude, ne vidim problem u koaliranju sa te dvije stranke. HDZ je stranka koja je stvorila Hrvatsku, a SDP ju je u mnogim segmentima unaprijedio. HDZ i SDP vrijede, a svi ostali su kokošari i neradnici”

Političar i poduzetnik Željko Kerum odlučio je izaći na predstojeće lokalne izbore u svibnju sa željom da opet postane splitski gradonačelnik, donosi Večernji.

Svoj prvi veliki intervju uoči službenog početka kampanje odlučio je dati Večernjem listu u svojoj konobi “Pršut” u Kaštelima gdje smo ga zatekli kako kuha fažol (grah, nap. a.)

Čini se da ste nakon neuspjeha na parlamentarnim izborima izgubili entuzijazam i u ovu kampanju na lokalnim izborima ne ulazite s istom energijom kao prijašnjih godina…

Ja sam na parlamentarne izbore izašao da biračima i političkoj eliti pokažem prisutnost i kontinuitet. Zbog toga što nisam ušao u Sabor nisam previše razočaran jer sam fokusiran na grad Split. Energiju nisam izgubio, ali, jednostavno, živimo u teškim vremenima i mislim da nije vrijeme ni mjesto za bilo kakve agresivne kampanje ili politikantstvo.

Mislite li na pandemiju koronavirusa i potres koji je pogodio središnju Hrvatsku?

Da. To su dvije stvari zbog kojih ću kampanju za gradonačelnika Spilta voditi tiho i dostojanstveno. U Splitu će se zasigurno voditi najžešća bitka za gradonačelnika. Već su neka imena najavila kandidaturu, poput Vice Mihanovića iz HDZ-a, nezavisne Branke Ramljak i HSLS-ovca Zdeslava Benzona. Tu su još Domovinski pokret, Pametno, SDP, ali i jedna aktivistička platforma okupljena oko Bojana Ivoševića. Riječ je o ljudima koji pune medijske stupce ne uzimajući u obzir situaciju u kojoj se nalazimo. Nisu pokazali nimalo empatije već gledaju samo svoje interese. Oni u politici i nekom gradskom honoraru vide rješenje svojih problema. Kome su oni pomogli u životu, što su stvorili, koga su zaposlili, što su sagradili…? Ja sam daleko ispred svih njih.

Kakav rezultat prognozirate sebi i svojoj stranci HGS na nadolazećim lokalnim izborima?

U Splitu ću pobijediti u prvom krugu. Nemam ozbiljnu konkurenciju. Planove mi mogu pokvariti samo HDZ i SDP, velike stranke s velikom infrastrukturom, pa je moguće da odem s nekim od njihovih u drugi krug. Mene građani Splita žele. Svakodnevno dobivam stotine poruka, dok hodam ulicom ljudi me nagovaraju na kandidaturu… A ja vjerujem narodu, a ne plaćenim anketama. Moram nastaviti tamo gdje sam stao…

Gdje ste stali, na što mislite?

Da nije bilo mene, Split nikad ne bi dobio vrtiće, POS-ove stanove, pomoć umirovljenicima i nezaposlenima. Ne bi bilo spomenika Tuđmanu na rivi, Zapadne obale ni križa na Marjanu. Navikao sam da me konkurencija stalno blati i da mi nastoji nalijepiti nekakvu etiketu. No ja mirno spavam, nisam nikomu ništa dužan, iza mene su djela i građani Splita to itekako znaju. Tisuće članaka napisane su o nekim mojim tvrtkama u stečaju i to je jedino na čemu protivnici i novinari mogu parazitirati, ali to s izborima, politikom i mojom vizijom nema nikakve veze.

Niste odgovorili kako biste nastavili mandat. Imate li kakav program ili projekte koje biste mogli najaviti biračima?

Imam ih nekoliko, papirologija je već spremna, prestižni konzultanti i inženjeri radili su izračune i strategije, a ja sam sve platio iz svoga džepa. Kad u svibnju postanem gradonačelnik, već na jesen počet ćemo graditi obilaznicu i nadvožnjake koji će spojiti cestu Split – Omiš s brzom cestom u Kaštelima. To je prvo i osnovno. Treba riješiti izlaze iz Splita na kojima se ljeti stvaraju goleme gužve. Od Splita želim stvoriti mediteransku metropolu. Imam i gotovu studiju za gradnju šetnice od Žnjana do Stobreča te gradnju kongresnog centra s velikim garažama na starom Hajdukovi stadionu. Ne treba ni spominjati gradnju istočne obale. Što točno znači “Split kao mediteranska metropola”? To znači da u turizmu moramo biti ono što je Barcelona, da u lučkom prometu i nautici moramo biti ono što je Marseille, a u infrastrukturnom ono što je Monte Carlo.

Više pročitajte OVDJE