Home Izdvojeno Mario Mandžukić potpisao za talijanskog velikana – Milan!

Mario Mandžukić potpisao za talijanskog velikana – Milan!

by Ante R.

Jučer je prošao liječničke testove, a naš 34-godišnji nogometaš je potpisao šestomjesečni ugovor s mogućnošću produženja na još godinu dana, a automatski će ga produžiti bude li Milan ušao u Ligu prvaka, javlja Večernji.

Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić potpisao je ugovor s novim klubom. To je još jedan talijanski velikan nakon što je proveo dugo razdoblje u Juventusu. Mandžo se odlučio priključiti Milanu i danas je stavio potpis na ugovor.

Jučer je prošao liječničke testove, a naš 34-godišnji nogometaš potpisao je šestomjesečni ugovor s mogućnošću produženja na još godinu dana, a automatski će ga produžiti bude li Milan ušao u Ligu prvaka, javlja Football Italia. Do ljeta bi trebao zaraditi oko 1.8 milijuna eura.

– Mandžukić je savršen Hrvat. Radišan, pošten i ponizan čovjek koji je u karijeri učinio mnogo toga za uspjeh – piše Gazzetta dello Sport.

Mandžukić je već hrvatski rekorder po broju naslova prvaka u ligama petice, ima ih šest, a Rakitić s Barcelonom i Boban s Milanom imaju po četiri. Također, Mandžo bi tako postao peti hrvatski nogometaš (nakon Prosinečkog, R. Kovača, Kovačića i Perišića) koji je nastupao u čak tri europska prvaka.

Na kraju, Mandžo lovi i stoti pogodak u ligama petice. Trenutačno je na 96, a ispred njega samo su Davor Šuker sa 129 i Josip Skoblar sa 168.

Mario Mandžukić, poslije Strinića i Rebića, trebao bi biti treći član srebrnih iz Rusije u Milanovim redovima, a osim njih za prvu momčad crveno-crnih nastupala su još sedmorica hrvatskih nogometaša: Boban, Smoje, Brnčić, Šimić, N. Kalinić, Pašalić i Halilović.

U Milanovoj svlačionici je i 19-godišnji Puljanin Antonio Mionić, još bez nastupa za prvu momčad. Njegov je transfer u nedjelju navečer komentirao i jedan od najvećih u povijesti Juventusa, Alessandro Del Piero.

– Vjerujem da je Milan odradio velik posao, sjajan. Mandžo je izuzetno žilav igrač, gladan pobjeda, vjerujem da će se sjajno uklopiti u Piolijev sustav i uz Ibrahimovića na travnjaku. Odlično poznaje talijansku ligu, bio je prava prilika na tržištu – zaključio je Del Piero.