Home Izdvojeno HOĆE LI VRATITI KLJUČ Vučić čestitao Bidenu i odmah ga pozvao u Srbiju. Pozvao se na 140 godina odnosa

HOĆE LI VRATITI KLJUČ Vučić čestitao Bidenu i odmah ga pozvao u Srbiju. Pozvao se na 140 godina odnosa

by Ante R.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić čestitao je u srijedu Joeu Bidenu na stupanju na dužnost 46. predsjednika SAD-a i podsjetio da se ove godine obilježava 140. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa dviju država, te pozvao Bidena da posjeti Srbiju.

“Duboko vjerujem da ćete je obavljati sa istinskom posvećenošću, neiscrpnom energijom i jasnom vizijom, koja odlikuje vašu dugu političku karijeru i bogato državničko iskustvo. Nema ništa časnije od služenja domovini, ne posustajući pred velikim izazovima, kakve nose neizvjesna vremena sa kojima je svijet sada nevoljko suočen”, naglasio je Vučić u čestitki Bidenu.

Podsjećajući da se ove godine navršava 140 godina od uspostave diplomatskih odnosa Srbije i SAD, Vučić je istaknuo da su dvije zemlje dosad “obilježile važne jubileje iz zajedničke povijesti, sjećajući se svijetlih primjera svog savezništva na strani istine i pravde”.

Ti su primjeri savezništva “upravo bili snažan poticaj” da Srbija, kako je istaknuo Vučić, nastoji “odnose sa SAD vratiti na razinu istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi trebaju biti, unatoč ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumijevanja i neslaganja”.

Vučić je istaknuo uvjerenost da će Srbija, “uz međusobno poštivanje i zajedničke vrijednosti”, u Bidenu “imati partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske suradnje”.

Vučić je pozvao Bidena da posjeti Srbiju, uz uvjerenje da je “želja za bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana”, navedeno je u priopćenju iz ureda srbijanskog predsjednika.

Hina