Home Politika Beljak o Vuci i prtljagi: I HDZ vuče prtljagu stranke optužene za korupciju, prtljagu vreća novca koji su izvlačili iz javnih poduzeća

Beljak o Vuci i prtljagi: I HDZ vuče prtljagu stranke optužene za korupciju, prtljagu vreća novca koji su izvlačili iz javnih poduzeća

by Ante R.

Aktualni gradonačelnik Samobora i predsjednik HSS-a Krešo Beljak u N1 Studiju uživo komentirao je popuštanje epidemioloških mjera, za koje kaže da su zakašnjele barem deset dana, HDZ kao stranku, ali i predstojeće lokalne izbore.

Što se tiče najnovijeg popuštanja mjera, Krešo Beljak smatra da je zakašnjelo. “Sad se hvale s velikodušnim popuštanjem mjera, a to je trebalo napraviti prije desetak dana. Prije dva tjedna su uhapsili čovjeka koji je otvorio teretanu, a nakon toga ih otvorili. Nisu ih ni trebali zatvarati. To su mjere koje su zakašnjele i trome”, prokomentirao je.

“Ako su donesene mjere, one moraju vrijediti za sve”

Nacionalni stožer Beljak naziva HDZ-ovim. “Nakon Vukovara i govora gospođe Alemke Markotić na misi, smatram da je riječ o HDZ-ovom Stožeru.”

Rekao je i kako je tu puno nelogičnosti, pa pojasnio: “Imali smo situaciju kada mjera praktički nije bilo, pa debelo kašnjenje u devetom mjesecu kad su nam brojke skočile… Nisam stručnjak, ali Slovačka je prije 2-3 mjeseca imala veliku akciju procjepljivanja, a brojke im rastu. Gledam Izrael, svaki dan imaju velik broj novozaraženih…”

“Imali smo prije dva dana situaciju kada je umro Balašević, nikakve se mjere nisu poštivale, nitko nije reagirao. Bio sam ponosan što se to obilježavalo i kod nas, ali ako gledate da su na snazi mjere, onda je to nedopustivo. Gledamo prosvjednike koji dobivaju kazne, par dana na misi nitko ne dobije. Ako su donesene mjere, one moraju vrijediti za sve”, dodao je još.

Istaknuo je i da premijer nikad nije rekao da je napravio grešku, a kad to učini – imat će vjerodostojnost.

“HDZ je zadnjih 30 godina upropastio Hrvatsku”

“HDZ je uhljebnička sekta, nepravomoćno osuđena, nije stranka. Ima tamo i poštenih ljudi, ali zadnjih 30 godina ta organizacija upropastila je Hrvatsku. Danas smo na začelju Europe. Tonemo i za to je kriv isključivo HDZ.

Za mene Hrvatska postoji tisućama godina, a ne 30 godina. Ne mogu prihvatiti tezu da su Tuđman i HDZ stvorili Hrvatsku.

Ali, velika većina ljudi koji su u HDZ-u tamo su iz vlastitih interesa.

O lokalnim izborima

Za gradonačelnika Samobora neće se kandidirati. Što se tiče Zagreba, kaže da će vidjeti uskoro što će biti. “Gradonačelnik sam 12 godina i siguran da znam više od svih ostalih kandidata, osim Bandića. HSS će izaći na izbore u Zagrebu sa svojim kandidatom ili ćemo podržati nekog kandidata – Klisovića ili Tomaševića”, rekao je Beljak.

Stao je u obranu Siniše Vuce, kandidata HSS-a za gradonačelnika Splita, koji, kako je konstatirao voditelj Igor Bobić, “vuče za sobom prtljagu optužbi optužbi za obiteljsko nasilje”. Kaže kako šef HSS-a, i HDZ vuče prtljagu stranke optužene za korupciju, prtljagu vreća novca koji su izvlačili iz javnih poduzeća.

“Ne postoji osoba koja je apsolutno čista. Svi smo krvavi ispod kože. Vuco je očito ozbiljan kandidat kad se o njemu govori već danima”, rekao je.

Izbor za predsjednika Vrhovnog suda

Vjeruje da će doći do političkog kompromisa jer je to stvar tehničke prirode. Ne očekuje novi sukob. “Mislim da su te stvari već dogovorene”.

Beljak smatra da bi za Hrvatsku bilo dobro kad bi premijer i predsjednik Republike Hrvatske surađivali. “Pružena ruka Milanovića prema Plenkoviću je nužnost za Hrvatsku koja je u problemima i ne može ju jedna stranka izvući”, poručio je pa naveo primjer Irske.