Home Izdvojeno Tomislav Karamarko: Vi koji ste mene rušili, zašto ste nanijeli ovoj državi i ovom narodu štetu od nekoliko milijardi kuna

Tomislav Karamarko: Vi koji ste mene rušili, zašto ste nanijeli ovoj državi i ovom narodu štetu od nekoliko milijardi kuna

by Ante R.

 

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u skladu s obećanjima počeo je govoriti, odnosno u ovom slučaju pisati te putem facebooka tražiti odgvore na neka pitanja od skupina i pojedinaca koji su mu dužni dati te odgovore.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

 

Upravni sud dokinuo je 24. veljače 2021. odluku Povjerenstva za sukob interesa o mom potencijalnom sukobu interesa u slučaju Ina-Mol od 15. lipnja 2016. godine. Dakle, dobio sam spor i dočekao svoju pravdu (dugo je trajalo). A javnost je dobila pravo na istinu. Svoju “pobjedu” neću koristiti za bilo koji oblik trijumfalizma (iako sam samo čovjek), neću naricati o nasilnom prekidu karijere (iako sam HDZ-u donosio samo pobjede) i spominjati kako su mi okljaštrili CV (jer sam trebao biti to ili to…), neću kukati zbog okrutnih napada na svoju obitelj. Ali ne mogu izbjeći postaviti pitanje zašto ste ovoj zemlji nanijeli financijsku štetu od nekoliko milijardi kuna? Javnost još ne zna što se događa s drugom arbitražom, jesmo li i nju izgubili i ako jesmo, koliko to košta. Naravno, sve će to narod platiti. Koji? Onaj koji živi u zemlji razorenoga gospodarstva i nastoji svoju sreću naći negdje izvan Hrvatske.

 

Autori scenarija mog rušenja nemaju materijalnih problema. To je sigurno.
Ambicije, častohleplje, sluganski mentalitet, “sigurnost fotelje”, a ponajviše materijalna nezasitnost (uz neizbježnu izdaju) izvršitelja ovog nečasnog plana rezultirali su mojom ostavkom.
Naravno, i mediji su postavili čarobnu kulisu za ovu predstavu. I nitko od njih nije postavio pitanje brifiranoj družini u tajicama kako se osjećaju u ulozi onih koji su oduzeli siromašnima da bi dali bogatima.

 

U Sherwoodskoj šumi se radi obrnuto.
Crna dama je nakon moje smjene s obje noge uletjela u politiku. Ne bi li bilo normalno da nakon odlaska sa svoje “časne” dužnosti nekoliko godina ima zabranu baviti se politikom? Nije li ona u sukobu interesa?


Mogao bih još o koječemu, o suradnicima, o prijetvornosti, o kukavičluku… Duga priča.
Ostaje nam naša stvarnost, Hrvatska ovakva kakva jest i nada da možda (ipak) braniteljske žrtve nisu bile uzaludne. Rekoše pametni da Bog i krivim crtama piše ravno. Želim vjerovati da je tako.
P. S. Hvala svima koji su me sve ove godine podržavali i koji me podržavaju.