Home Izdvojeno Čudesni golovi Mislava Oršića za veličanstvenu pobjedu

Čudesni golovi Mislava Oršića za veličanstvenu pobjedu

by Ante R.

Kakva velika maksimirska večer, Dinamo je na krilima svog Kneza Mislava napravio senzaciju. Pao je Tottenham (3:0), nakon produžetaka, Modri su u četvrtfinalu Europske lige, povijesna noć, Dinamo je napravio čudo! Junački su Dinamovi nogometaši izbacili Mourinha iz Europe, neki na koljenima, s grčevima, jedva su stajali, Livaković je na kraju spašavao nemoguće…

Dobro je Dinamo parirao od početka, nisu se Modri uplašili, niti su bili impresionirani, ne može se Krznarovoj momčadi previše toga prigovoriti, imali i jednu veliku priliku Majera, nije zabio. No, previše je sjajnih individualaca u Mourinhovoj momčadi da budu baš bezopasni. Ponekad se doimalo da moraju ubaciti u samo malo višu brzinu i da su već pred Livakovićem…

“Nula” na odmoru davala je Dinamovim igračima nadu da nije još ništa gotovo, da bi taj jedan gol mogao nešto promijeniti, premda, snaga i fizička dominacija Tottenhama koja se viđala u mnogim duelima dodatno je pojačavala dojam kako će to biti vrlo zahtjevna misija. Nije lako doći ni u šansu, da ne bi Modri žalili za tim Majerovim promašajem.

Ali, u nastavku je Dinamo bio briljantan, potpuno limitirao Londončane. Vjerojatno Kane i društvo ni sami nisu mislili da im se to može dogoditi, da će opasno visjeti u Maksimiru. Sve je hrabriji bio Dinamo, sve sigurniji, u jednom trenutku imao i oko 70 posto posjeda lopte! Vrhunski je odigrao Franjić, sjajna partija, već u 50. minuti pucao je Petković u blok, onda i Ademi glavom u Llorisa. Još uvijek je 0:0, još uvijek daleko od senzacije. No, onda je sijevnula ta Oršićeva navođena raketa, postaje Orša Dinamov velikan, nije ni Lloris imao nikakvu šansu to zaustaviti. Gol u pravi tren, ispada možda i bolje nego da je Majer zabio u 35. minuti, tada bi se Spursi ranije probudili.

POGLEDAJTE PRVI GOL ORŠIĆA OVDJE.

Ovako su djelovali presigurno, samouvjereno, ali tek je tad Dinamo krenuo. Jakić je loše pucao na povratnu loptu, nešto kasnije Petković nakon lažnjaka pucao je jednako loše.

I tada, opet u pravi tren, 83. minuta, opet Dinamov Knez Mislav! To mu je 16. gol za Dinamo u europskim utakmicama, skinuo je s prvog mjesta vječne liste Igora Cvitanovića i Slavena Zambatu.

POGLEDAJTE DRUGI ORŠIĆEV GOL OVDJE.

Dinamo na rubu produžetka, ali igra se još, treba biti oprezan, malo je mjesta potrebno Kaneu i društvu da sve okrenu. Ubacio je Bale, Kane pucao glavom, lopta je prošla Livakovića, ali je na crti zaustavio Theophile.

Nije imao Krznar u produžecima Majera, Petkovića i Franjića, nisu više mogli, ali bilo je tu još aduta, borili su se “plavi lavovi”, mogli su i zabiti treći. Atiemwen je dodao za Leovca, on nije znao bi li dodao Gavranoviću (bio je u zaleđu) ili pucao, bilo je to nešto između. Na drugoj strani opasno je pucao Bale pokraj gola s 20 metara, odahnuo je Livaković.

A onda u 107. minuti, opet Oršić, opet veličanstven potez, gol za pamćenje, gol koji je donio 3:0. Kakvo veselje Dinamovih igrača! Odjednom navijanje, iz svečane lože, iz onih loža gdje su zaštitari i medicinsko osoblje, tamo na Maksimirskoj između Istoka i Sjevera skupila se jedna glasna grupa. “Dinamo, Dinamo” odjekivalo je Maksimirom, nevjerojatna večer.

POGLEDAJTE TREĆI ORŠIĆEV GOL OVDJE.

Neki više nisu mogli ni stajati, čak ni kapetan Ademi, Tottenham je pojačao, Modri bili pred kapitulacijom, ali onda je na scenu stupio Livaković. Kakve dvije obrane, pojavio se niotkuda, obranio čudesno! Mogao je na kraju Ivanušec zabiti i četvrti, ali nema veze, izdržali su Modri, uspjeli su!