Home Izdvojeno Kovačević ipak nije priznao? Uskok nakon što su ga opet ispitali: ‘Neka ostane u pritvoru‘

Kovačević ipak nije priznao? Uskok nakon što su ga opet ispitali: ‘Neka ostane u pritvoru‘

by Ante R.

Nakon što je tijekom ponedjeljka u prostorijama Uskoka okrivljenik u aferi Janaf, nekadašnji predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević, na vlastiti zahtjev iznio dopunu obrane, iz Uskoka su se oglasili kratkim priopćenjem.

– Zbog interesa javnosti te povodom brojnih upita novinara potvrđujemo da je okrivljenik (1969.) protiv kojeg je 8. travnja 2021. pokrenuta istraga, na vlastiti zahtjev danas u USKOK-u iznio dopunu obrane. Budući da nakon iznesene dopune obrane i nadalje postoji osnova na temelju koje je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu okrivljeniku odredio istražni zatvor, ovaj Ured neće predlagati njegovo ukidanje, navodi se u priopćenju.

Kao što smo već izvijestili, Kovačević je u Uskok doveden nakon neslužbenih informacija prema kojima je navodno odlučio sve priznati, no sudeći prema sadržaju Uskokova priopćenja ne čini se da su tužitelji dobili ono što su očekivali, odnosno da se zaključiti da Kovačević ipak nije priznao sve, kao što je navodno prošloga tjedna najavio.

Kovačevića su u Uskok doveli oko 13 sati, a prema neslužbenim podacima, on je prošlog tjedna potpuno nenadano tijekom pauze na ročištu, pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskoga suda, prišao Uskokovom tužitelju te rekao kako “želi sve priznati”, te da je spreman odmah navečer istoga dana (četvrtak) iznijeti dopunu svoje obrane pred Uskokom. Tužitelj koji je također ostao prilično zatečen ovakvom Kovačevićevom željom, odgovorio je samo “Super”.

Kovačević koji je u prosincu nakon tri mjeseca izašao iz Remetinca gdje je zatvoren nakon pokretanja istrage u slučaju Janaf ponovno je završio iza rešetaka u četvrtak, 8. travnja.

S njim su, zbog utjecaja na svjedoke zatvoreni i vlasnik tvrtke Cefis Ivan Širić, bivši direktor Sektora sigurnosti i zaštite u Janafu Vlado Zorić i direktor tvrtke M.G.S. Edi Seifried.

Uskok sumnja da je Kovačević od Širića u zamjenu za dobivanje oko 30 milijuna kuna vrijednih poslova s Janafom primio novi Alfa Romeo Giulietta za kćer, najam Lexusa za sina, stan u luksuznom zagrebačkom Ban Centru te novi stan na splitskom Žnjanu.

U prvoj istrazi Kovačević je osumnjičen za pogodovanje poduzetniku Kreši Peteku koji mu je za uzvrat navodno dao 1,96 milijuna kuna mita u gotovini.

U tom su kraku istrage među osumnjičenima i dvojica bivših gradonačelnika i saborskih zastupnika – HDZ-ov Dražen Barišić te SDP-ov Vinko Grgić koje je Petek navodno također podmićivao kako bi mu pogodovali u dobivanju milijunskih poslova. – Hina