Home Izdvojeno Nezavisni kandidat za župana Josip Dabro predstavio program: ”Vrijeme je za nove ljude”

Nezavisni kandidat za župana Josip Dabro predstavio program: ”Vrijeme je za nove ljude”

by Ante R.

Nezavisni kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro predstavio je u ponedjeljak predizborni program poručivši kako ne želi više gledati da djeca odlaze u Irsku ili Njemačku i da ih bake i djedovi mogu jedino vidjeti na skypeu ili facebooku.

Predizborni program sažeo je u 11 poglavlja te je za njega rekao da je “konkretan i mjerljiv”, pisan u korist svih građana županije.

“U Vukovarsko-srijemskoj županiji vrijeme je za nove ljude. Vrijeme je za mladost koja jamči rješenja”, kazao je.

Založio se za poticanje ekološke proizvodnje u poljoprivredi, razvoj poduzetništva posebice ulazak mladih u svijet poduzetništva što je spreman poduprijeti s 50.000 kuna poticaja za svakog mladog poduzetnika dok se u području obrazovanja založio za veće studentske stipendije te uvođenje stipendija od 900 kuna za obrtnička i majstorska zanimanja.

“Jedna od baza Hitne helikopterske službe mora biti u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao i sjedište Uprave Hrvatskih šuma”, rekao je založivši se i za gradnju na području županije Centra za autizam, bolju prometnu povezanost unutar županije te suživot i pomirbu uz čuvanje istine o Domovinskom ratu.

“Moj izbor je Hrvatska, ostati ovdje, živjeti ovdje sa svojom obitelji i raditi stvarajući nove prilike i bolje uvjete za život”, poručio je Josip Dabro koji je zamjenik vukovarsko-srijemskog župana, a u veljači je napustio HDZ.

Njegovu nezavisnu kanididaturu za vukovarsko-srijemskog župana podupire Domovinski pokret, Nezavisna lista Ivan Penava, HSS, Zelena lista i Desno.

Kandidatkinja za zamjenicu župana Ivana Mujkić dotakla se pitanja vezanih uz obrazovanje, razvoj turizma i poduzetništva ocijenivši kako Slavonija mora imati poseban porezni tretman u Republici Hrvatskoj, a iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije daleko više je potrebno izdvajati za razvoj i pomoć poduzetništvu. – / Hina