Milijan Brkić: Vrijeme moralne konfuzije koju kreiraju sukobi ega i to onih koji u vrijeme Domovinskog rata nisu imali hrabrosti uključiti se u obranu naše domovine i našeg naroda

Facebook Milijan Brkić

Bivši potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, ratni veteran Milijan Brkić oglasio se povodom 26. obljetnice VRO Bljesak:

[ ZAJEDNO PROSLAVIMO SVE POBJEDE JEDINE NAM HRVATSKE ]

Čestitam vam 26. obljetnicu veličanstvene VRO „Bljesak“ u kojoj smo udruženim snagama Hrvatske policije i Hrvatske vojske oslobodili okupirani teritorij zapadne Slavonije.

Tijekom Domovinskog rata domoljublje hrvatskih branitelja imalo je stvarni učinak, a naši hrvatski ideali bili su isti. S velikom željom ističem važnost zajedništva kakvom bi se trebalo okrenuti i danas. Poslušajmo savjest vremena, jer ljubav hrvatskih branitelja prema domovini nije izgubila zamah. Kako u Domovinskom ratu, tako i danas, domoljubi su vidjeli korak dalje. Njihove su vizije neopterećene sitnim interesima. Zajedništvo nas je obranilo od neprijatelja i samo tim putem možemo iskoračiti u bolju budućnost našeg naroda i naše djece.

Obilježavanje naših pobjeda, kao i sjećanje na izgubljene živote hrvatskih sinova i kćeri, mora postati imperativ plemenitog rodoljublja, a ne vrijeme moralne konfuzije koju kreiraju sukobi ega i to onih koji u vrijeme Domovinskog rata nisu imali hrabrosti uključiti se u obranu naše domovine i našeg naroda. Pedeset i jedan nije broj nego suza i molitva za pale živote u oslobađanju zapadne Slavonije i zato složni i dostojanstveni iskažimo zahvalnost svim poginulim hrvatskim braniteljima.

„I tebi baš što goriš plamenom
Od ideala silnih, vječitih
Ta sjajna vatra crna bit će smrt
Mrijet ti ćeš kada počneš sam
U ideale svoje sumnjati.“
S.S. Kranjčević

Hrvatski narod u svoje ideale ne sumnja i zbog toga vođeni istim idealima zajedno proslavimo sve pobjede Hrvatske!, napisao je Brkić.

 

Komentari