Home SportRibolov HRVATSKA SPIN LIGA Održana prva dva kola u vodstvu Boris Šiljeg

HRVATSKA SPIN LIGA Održana prva dva kola u vodstvu Boris Šiljeg

by Ante R.

Poslije, više od godinu dana pauze, zbog situacije s pandemijom koronavirusa i neodržavaja prvenstvenih natjecanja u zemlji, u subotu su održana prva dva kola Hrvatske spin lige – ribolova pastrve spin tehnikom (umjetnim mamcem) s obale. Ove godine u prvenstvu se natjeće 14 spineraša, koji se bore za naslov prvaka Hrvatske i ulazak u reprezentaciju Hrvatske koju nagodinu čeka Svjetsko prvenstvo u toj disciplini u Portugalu (Arcos de Val de Vaz).

Foto HSL

Prva dva kola državnog prvenstva u spin ribolovu s obale održana su u jednom danu zbog nagle promjenevremena i porasta vodostaja Riječine. Prva dva kola odlovljena su na Riječini kod Rijeke, a odličan domaćin najboljim hrvatskim spinerašima bilo je ŠRD Riječina Jelenje.

U prvom kolu najbolje se je snašao višestruki reprezentivac i prvak Hrvatske, Boris Šiljeg (Krka Knin) koji je osvojio prvo mjesto s ukupno ulovljene 23 pastrve.

U drugom kolu slavio je također iskusni ribolovac i reprezentativac, Mario Matijašić (Ogulin) sa 36 ulovljenih pastrva.

Foto HSL

Poslije dva kola u vodstvu je Boris Šiljeg s 3 boda i 55 ulovljenih riba, ispred Maria Matijašića koji ima također 3 boda, ali ukupno ulovljenih manje riba – 50. Na trećem mjestu na prvenstvenoj tablici je Željko Kuk (UŠRIDDRH Zagreb) sa 7 bodova i 36 pastrva. Četvrti je Jasmin Subašić (Pastrva Sirač) sa 10 bodova i 29 riba, dok je peti, trenutno, na tablici Mijo Boras (Peščenica Zagreb) sa 11 bodova (35 riba).

Prvenstvo se nastavlja 15. i 16. svibnja na Dobri u Ogulinu.

Izvještava Siniša Slavinić Hrvatski glasnik