U Osječko-baranjskoj županiji umrle dvije osobe, 23 nova slučaja

Foto OBŽ

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek obrađeno je 115 uzoraka od kojih je 23 bilo pozitivno na koronavirus, dok su od posljedica zaraze umrle dvije osobe, izvijestio je u ponedjeljak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Šest novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka , po tri su s područja Belog Manastira i Našica, a dvije osobe su s područja Čepina i Podgorača. Po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Drenja, Đakova, Koške i Petrijevaca.

„Na bolničkom liječenju su 142 osobe. 114 ih se liječi u KBC-u, od kojih je 35 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 pacijenata. Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 43 i 91 godine. Na području županije u samoizolaciji se nalazi 1.621 osoba“, priopćio je Stožer.

Tijekom prošlog tjedna cijepljeno je 3.275 osoba, a ovog tjedna na 11 posebno organiziranih punktova te kod obiteljskih liječnika planira se cijepiti 11.000 osoba

Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje u Belom Manastiru. U163 nadzora ugostiteljskih objekata nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 178 nadzora provođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim i drugim objektima te nisu utvrdili nepravilnosti.

Komentari