Home Gospodarstvo Državni tajnik Hanžek prezentirao cjeloviti plan obnove obiteljskih kuća gradonačelniku Gline Stjepanu Kostanjeviću

Državni tajnik Hanžek prezentirao cjeloviti plan obnove obiteljskih kuća gradonačelniku Gline Stjepanu Kostanjeviću

by Ante R.

Državni tajnik Gordan Hanžek obišao je stradalo područje Gline i na radnom sastanku gradonačelniku Grada Gline Stjepanu Kostanjeviću prezentirao je cjeloviti plan obnove obiteljskih kuća označenih zelenom, žutom i crvenom naljepnicom koje su sukladno Zakonu o obnovi u ovlasti Središnjeg državnog ureda. Obnova se uspješno provodi zahvaljujući izuzetnoj suradnji jedinica lokalne samouprave na području Sisačko – moslavačke županije, a naročito Grada Gline. Sanacija obiteljskih kuća označenih zelenom naljepnicom je započela a na području grada Gline prijavljeno je 834 kuće na provedbi programa sanacije nekonstruktivnih elemenata.

 

Program konstruktivne rekonstrukcija i obiteljskih kuća označenih žutom i crvenom naljepnicom, kao izgradnja zamjenskih kuća, započinje u lipnju na način da će prvo započeti posao snimanja postojećeg stanja i kreiranja projektnih zadataka za svaku od u ovom trenutku prijavljenih 14.000 kuća. Temeljem takve sveobuhvatne pripreme za svaku obiteljsku kuću bit će izrađen projekt rekonstrukcije, odnosno zamjenske izgradnje s troškovnikom i procijenjenom vrijednosti radova. Po izradi projektne dokumentacije svakom vlasniku biti će dostavljena službena odluka o rekonstrukciji, nakon čega će se provoditi javni natječaji za odabir izvoditelja radova. Središnji državni ured zadužen je i za rješavanje rekonstrukcije i izgradnje zamjenskih višestambenih objekata u svojem vlasništvu kao i upravljanjem stanova u višestambenim zgradama u kojima se nalaze i privatne stambene jedinice.

Foto HG

Državni tajnik, gradonačelnik Gline i članovi uprave na tom tragu održali su sastanak s predstavnicima stanara višestambenih zgrada označenih crvenim naljepnicama na kojem je Središnji državni ured preuzeo koordiniranje po rješavanju postupka obnove koje je u nadležnosti Fonda za obnovu, priopćeno je.