Home OBŽ U Osječko-baranjskoj županiji novopozitivne 73 osobe, jedna umrla

U Osječko-baranjskoj županiji novopozitivne 73 osobe, jedna umrla

by Ante R.

U posljednja 24 sata u Kliničkome bolničkom centru Osijek i županijskome Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 326 uzoraka od kojih je 73 bilo pozitivno na koronavirus, a istodobno je umrla jedna osoba, izvijestio je u petak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Na području Osijeka je 25 novopozitivnih osoba, 10 ih je na području Našica, sedam Donjeg Miholjca, pet Koške, a tri su s područja Đakova. Po dvije osobe su s područja Belog Manastira, Belišća, Čepina, Darde, Đurđenovca, Gorjana, Podgorača i Valpova, a po jedna s područja Bilja, Erduta, Feričanaca, Kneževih Vinograda, Magadenovca, Petlovca i Semeljaca.

„Na bolničkom liječenju je 125 osoba. Njih 92 liječe se u KBC-u, od kojih je 29 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 33 pacijenta. Umrla je jedna osoba u dobi od 69 godina koja je bila pozitivna na koronavirus”, priopćio je Stožer.

Na području županije u samoizolaciji je trenutačno 1107 osoba.

Policijski službenici provjerili su 15 osoba u samoizolaciji i utvrdili pet kršenja mjera, i to na Graničnom prijelazu Erdutu za pet stranih državljanina koji su prekršili rok za tranzit od 12 sati, zbog čega su im uručeni prekršajni nalozi. Obavili su i 114 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Hina