Home SportRibolov Kapitalni ulov na Jegenišu: Ulovljen šaran od čak 32 kilograma

Kapitalni ulov na Jegenišu: Ulovljen šaran od čak 32 kilograma

by Ante R.

Ribolovna šaranska sezona još nije niti pošteno počela, a već je pao ulov koji bi mogao držati rekord sezone. Naime, koprivnički ribolovac Robi Sršan ulovio je šarana teškog oko 32 kilograma. Ulov se dogodio na jezeru Jegeniš. Robi je ribolovac već 25 godina i bavi se isključivo šaranskim ribolovom, ali na udici još nikad nije imao ovako veliku ribu.

– Moram reći da mi je ovo zasad ulov života. Lovio sam šarane po 20 i nešto kilograma, ali brojka na vagi dosad nije prelazila 30. Riba je i u borbi opravdala status kapitalca. Izvlačio sam šarana oko pola sata. Riba je pokazala impresivnu snagu i doživljaj je bio jedinstven. Nakon pola sata borbe bio sam premoren i skroz mokar od znoja, ali sam ipak uspio – rekao je Robi Sršan. Uspjeh je tim veći što je ovaj ribič šarana od 32 kilograma uspio izvući sam.

 

Srećom, u blizini se našao ribočuvar koji je fotografirao veliku ribu, tako da je Robi dobio doživotni dokaz da je ulovio veliku ribu.

– Fotografirali smo ribu „na brzaka“ jer je izvlačenje dugo trajalo i nismo htjeli ugroziti zdravlje ribe te mi je bio cilj što prije šarana pustiti natrag u vodu. Naime, prakticiram ribolov ulovi-pusti. Dosad sam bio čisti rekreativac, a ove sam sezone i natjecatelj jer za svoj klub ŠRK Šoderica nastupam u PAN županijskoj ligi u šaranskom ribolovu – naveo je Robi Sršan, koji ne kani ovdje stati.

– Cilj mi je uloviti još većeg šarana jer sam uvjeren da ih u Jegenišu ima, a siguran sam da će mi i to poći za rukom – zaključio je Robi. Inače, njegov ulov, dakle šaran od 32 kilograma, ubraja se u sam vrh ulova na podravskim vodama i tek je šest kilograma lakši od apsolutnog rekordera,  šarana od 38 kilograma kojega je prije pet godina ulovio Davor Šestak na jezeru Šoderica, donosi Podravski.hr