Home SportRibolov Na rijeci Dobri kod Ogulina, 12. i 13. lipnja održat će se peto i šesto kolo Hrvatske spin lige. U vodstvu Mario Matijašić

Na rijeci Dobri kod Ogulina, 12. i 13. lipnja održat će se peto i šesto kolo Hrvatske spin lige. U vodstvu Mario Matijašić

by Ante R.

Pred nama je još jedan uzbudljiv spineraški vikend. Na rijeci Dobri kod Ogulina, 12. i 13. lipnja održat će se peto i šesto kolo Hrvatske spin lige.

Poslije trećeg i četvrtog kola HSL, koji su održani 15. i 16. svibnja, također na rijeci Dobri (u Ogulinskom Hreljinu) na čelu prvenstvene tablice je Mario Matijašić (Ogulin) sa 9 bodova i 100 ulovljenih pastrva. Na Dobri je Mraio uknjižio dva treća mjesta i s drugim i prvim iz prva dva kola (održana na Riječini) preuzeo je vodstvo od Borisa Šiljega (Krka Knin) koji je s prvim i drugim mjestom bio odličan u prva dva kola. U trećem i četvrtom kolu na Dobri Boris je bio šesti i četvrti i tako je malo pokvario plasman i trenutno je drugi na prvenstvenoj tablici s 13 bodova i ulovljenih 92 ribe. Na trećem mjestu je Jasmin Subašić (Pastrva Sirač) s 13 bodova i 77 pastrva. Četvrti je Željko Kuk (UŠRIDRRH Zagreb) sa 14 bodova i 94 ribe, a na petom Mijo Boras (Peščenica Zagreb) s 22 boda i 74 ribe.

Foto Hrvatska spin liga

Do kraja prvenstva preostala su još četiri kola, tako da su sve opcije otvorene što se tiče najblje petorke koja će ući u reprezentaciju i osvajanja naslova prvaka Hrvatske.

Športsko ribolovno društvo Ogulin već je niz godina (od samog početka Hrvatske spin lige) odličan domaćin hrvatskim spinerašima na Dobri. Tako je bilo i u protekla dva kola, kada je ribolov na Dobri kod Ogulinskog Hreljina bio dosta zahtijevan. U subotu nešto manje, kada je slavio Željko Kuk iz Zagreba, a u nedjelju, kada je vodostaj Dobre opao, znatno zajhtijevniji, kada je najbolji bio Jasmin Subašić. Uglavnom, 13 najboljih hrvatskih spineraša, koliko ih se ove godine natjeće u Hrvatskoj spin ligi, ulovilo je ukupno čak 406 pastrva. Očekuje se da će tako brojčano ribolov biti izdašan i u kolima koja predstoje u subotu i nedjelju, 12. i 13. lipnja.

Siniša Slavinić Hrvatski glasnik