Home razno Plenković na sastanku s Tomaševićem, županima, predstavnicima Udruge gradova…

Plenković na sastanku s Tomaševićem, županima, predstavnicima Udruge gradova…

by Ante R.

Nakon provedenih lokalnih izbora, na kojima se nešto promijenila politička karta u lokalnoj samoupravi, premijer Andrej Plenković održao je sastanak sa županima, gradonačelnikom Grada Zagreba, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina

Na početku sastanka podsjetio je da su već održana četiri ovakva sastanka. ‘Cilj ovih sastanaka je da, prvo, osiguravamo višerazinsko upravljanje Hrvatskom. Pridonosimo realizaciji lokalnih projekata. Prepoznajemo potrebe građana po načelu supsidijarnosti. Ovo partnerstvo smatramo jednim od važnih postignuća naše prve vlade i nadamo se da u budućnosti nitko od toga neće odustati’, rekao je Andrej Plenković.

‘Lakše ćete realizirati projekte oslonjeni na državnu vlast. Temeljni cilj je ravnomjeran razvoj Hrvatske i demografska revitalizacije zemlje. Vlada je postavila smjerove rada, bitno je da ih prepoznate jer ćemo se pratiti iduće četiri godine’, rekao je premijer.

‘Prošla godina stajala nas je više od 32 milijarde kuna’, rekao je Plenković, dodavši da je to više od 20 posto državnog proračuna.