Home OBŽ Konstituirana Skupština Osječko-baranjske županije

Konstituirana Skupština Osječko-baranjske županije

by Ante R.

U Osijeku je u četvrtak održana konstituirajuća sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije, za predsjednicu je izabrana vijećnica Ivana Bagarić (HDZ), a za potpredsjednike Hrvoje Lukačević (Snaga SiB) i Goran Đanić (DP).

„Nakon konstituiranja nastavljamo s radom dinamikom i smjerom kojeg smo započeli prije četiri godine. Imamo stabilnu većinu u Skupštini što će nam omogućiti stabilno funkcioniranje rada, posebno u provedbi važnih projekata. Većina vijećnika je nova, a od njih u idućem razdoblju očekujem da dogovorom i voljom za napretkom djeluju u smjeru razvoja županije“,  rekao je župan Ivan Anušić.

Dinamika održavanja sjednica jednom mjesečno nastavit će se i dalje jer je, kazao je, pred njima realizacija niza velikih investicija

Dodao je da poziciju čini više od 30 vijećnika ta je siguran kako „kao i u prošlom mandatu, pozicija i opozicija neće praviti razliku između dobrih i kvalitetnih stvari koje radimo”.

Predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić, prva žena na toj funkciji, rekla je kako osjeća veliku odgovornost.

„Svoj ću posao obavljati odgovorno i pošteno, kao što sam činila za vrijeme vijećničkog mandata u prošlom sazivu Skupštine. Pozivam vijećnike na suradnju, bilo da su iz pozicije ili opozicije, jer su svi konstruktivni prijedlozi dobrodošli“, rekla  je Bagarić.

U Skupštini koja ima 47 vijećnika HDZ i koalicijski partneri imaju 26 vijećnika, DP/SU devet,  SDP pet, Snaga SiB  tri, HNS/HSS/Reformisti dva te Most/Hrvatski suverenisti također dva. – Hina