Home Izdvojeno Dalić ima samo jednu dilemu, Rebić ili Brekalo na lijevom krilu.

Dalić ima samo jednu dilemu, Rebić ili Brekalo na lijevom krilu.

by Ante R.

“Čuo sam se s Perišićem, žao mu je i teško, to je šok, u zadnjem trenu ostali smo bez ponajboljeg igrača iz faze po skupinama. Moramo se tome prilagoditi…”, kazao je uoči posljednjeg treninga hrvatske reprezentacije na Parkenu naš izbornik Zlatko Dalić, uz dodatak:

– Govorio sam i prije da na toj poziciji imamo najbolji izbor igrača. Tu su Brekalo, Rebić i Oršić koji to prirodno igraju u klubovima. Kad bismo drugačije slagali tu su Kramarić i Ivanušec. Idemo na prirodno rješenje, nećemo puno razmišljati, vjerujem da će zamjena biti kvalitetna. A nećemo “kemijati” niti u obrani – dodao je Dalić, osvrćući se i na obranu, koja je bez kartoniranog Lovrena.

Trening, pak, nije odao što se “kuha” u Dalićevoj glavi. Tih 15 minuta na onom pravom, starom stadionu, koji ima dušu, protekao je u zagrijavanju i razgovoru izbornika i igrača na centru igrališta. Uoči toga, sa zadnjeg kata Parkena činilo se da je Bradarić uvodni dio treninga odradio s fizioterapeutom, koji ga je masirao, no kasnije su svi bili na terenu, osim, jasno, Ivana Perišića…

Iako dobivamo signale “iznutra”, Zlatko Dalić jako skriva svoj sastav za Španjolsku. Na tragu njegovih riječi, logično je da Lovrena mijenja Ćaleta-Car, a da se na mjesto desnog beka nakon odmora vraća Vrsaljko, dok ključno pitanje ostaje ono Perišićeva “zamjenika”.

Dalić je istaknuo da neće ići na Bilićevu taktiku iz 2012. kada je duplirao bokove bekovima, već da će priliku dati onim ljudima koji ionako pretendiraju na tu poziciju. Dakle, Brekalo, Rebić i Oršić. Dojam je da je Oršić u zadnjem redu, jer je dosad dvije utakmice bio na tribini, a u konkurenciji Rebića i Brekala, nema favorita.

S jedne se strane sugerira da će to biti Rebić, jer to igra u Milanu i može trčati do preksutra, drugi, pak, ističu da Brekalo ipak ima obavezniju igru, koja će nam sutra trebati. Gvardiol je siguran, Vida također, Vlašić i Petković prema naprijed također, baš kao i veza u sastavu Brozović-Modrić-Kovačić, na kojoj se temelji sutrašnji uspjeh. Posljednji dres skriva se u trapističkom samostanu…

– Nema šanse da to saznate do sutra – poručuju nam iz reprezentacije, želeći možda dodatno i zakomplicirati Španjolcima, javljaju Sportske.

Ako je, dakle, gotovo svih 10 drugih mjesta sigurno, visi ono zadnje: Rebić ili Brekalo? Sve je na izborniku, njegovim idejama, vizijama, ali i špurijusu. Ako nađe dobitnu varijantu kao iz Glasgowa protiv Škotske, na konju smo…