Home SportRibolov PRVA HRVATSKA RIBOLOVNA LIGA Vodi Čakovec i Mihael Pongrac iz Svete Marije

PRVA HRVATSKA RIBOLOVNA LIGA Vodi Čakovec i Mihael Pongrac iz Svete Marije

by Ante R.

Prvenstvo Hrvatske u najelitnijem seniorskom rangu natjecanja, u lovu ribe udicom na plovak, Prvoj hrvatskoj ribolovnoj ligi, točno je na polovici. Nedavno je na Bosutu u Vinkovcima odlovljeno šesto kolo prvenstva, a do kraja je preostalo još šest kola. Tada će se znati tko će ponijeti naslov prvaka Hrvatske, a koja šestorka najboljih pojedinaca će ući u sastav reprezentacije Hrvatke za svjetsko prvenstvo 2022. u Hrvatskoj. Isto tako će znati koje će četiri posljednje plasirane ekipe ispasti u neku od dvije Druge hrvatske ribolovne ige iz kojih će najbolje upasti u Prvu.

U ligi se natjeće dvanaest ekipa, a poslije šest kola u vodstvu je ekipa TSH Sensas Matchfishing Čakovec sa 17 bodova. U dosadašnjem tijeku natjecanja Čakovčani su tri puta bili prvi, te po jednom drugi, četvrti i osmi. Slavili su i u šestom kolu na Bosutu, pokazavši da su odliči kederaši s obzirom da se na Bosutu lovi uglavnoim kraćim direktašima bijela riba – uklija i bodorka. Ljetnu pauzu, do nastavka prvenstva, na drugoj poziciji provest će ekipa Klen Colmic iz Svete Marije sa 28 bodova, koliko ima i trenutno treće plasirana ekipa Save iz Županje. Na četvrtoj i petoj poziciji su Bjelka GME Sunja (29) i Ilova Garešnica (31).

U pojedinačnom poreku na prvenstvenoj tablici poslije šest kola u vodstvu je Mihael Pongrac iz Svete Marije, koji je do sada dva puta bio prvi, dva puta drugi te po jednom četvrti i peti. U zadnja dva kola, petom i šestom (oba su lovljena na Bosutu u Vinkovcima) uknjižio je drugo i prvo mjesto i sa ukupno 15 bodova preuzeo vodstvo u prvenstvu ispred Domagoja Cekovića (Sunja) sa 16 bodova i do sada vodećeg Alana Perka (Čakovec) koji ima 18 bodova. Na četvrtoj poziciji trenuto je Željko Raženj (Čakovec) sa 20 bodova koliko ima i petoplasirani Mario Lončar (Štuka Colmic Torčec).

Do kraja prvenstva još ima puno, pa će biti još iznenađenja i promjena u vodstvu, a pogotovo na začelju tablice među ekipama koje se bore za opstanak, među kojima su Som Kotoriba, Interland Varaždin, Top Fishing Garbolino Zagreb, Linjak Palovec i Rak Rakitje.

Poslije ljetne stanke prvenstvo u Prvoj hrvatsloj ribolovnoj ligi nastavlja se 24. i 25. srpnja kolima na kanalu HE Dubrava u Svetoj Mariji, na kojem će se. Kako se očekuje, loviti krupna riba poput mrena, podusta, klenova i sl.

Siniša Slavinić, Hrvatski glasnik