Home Izdvojeno Ne nazire se kraj agonije dobrovoljnih vatrogasaca Grada Zagreba kojoj je i nadalje predvodnik Zlatko Križanić do nedavni predsjednik VZGZ

Ne nazire se kraj agonije dobrovoljnih vatrogasaca Grada Zagreba kojoj je i nadalje predvodnik Zlatko Križanić do nedavni predsjednik VZGZ

by Ante R.

Ne nazire se kraj agonije dobrovoljnih vatrogasaca Grada Zagreba kojoj je i nadalje predvodnik, gospodin Zlatko Križanić do nedavni predsjednik VZGZ, čuvar Bandićevih odojaka, od ranije poznat javnosti kao suradnik i vješti manipulator ponudama za izvođenje javnih radova u Gradu Zagrebu koje je znalački dobivao u korist svoje privatne tvrtke POLJOPROM d.o.o.

Dobro uhodanim vještinama manipulira tako i sa Vatrogasnom zajednicom Grada Zagreba tj tajnikom Damirom Vlahovićem kojem je dana zadaća da opstruira ishođenje tražene promjene statuta sa Izborne sjednice zajednice iz 11.06.2021.godine. Obzirom da u ovoj izbornoj godini postoje dva kandidata za predsjednika zajednice, skupština je tražila da se omogući tajno glasanje. Gospodinu Križaniću ne odgovara tajno glasanje već javno jer na takav način ima uvid protivničkih glasača.Za ishođenje promjene Statuta potrebna je suglasnost koju gospodin Vlahović manipulira na način da prema članovima Skupštine dostavlja samo dio dokumentacije gdje se pritom ukazuje da HVZ ne želi dati suglasnost za traženu promjenu , ali drugi kandidat za predsjednika VZGZ gospodin Srećko Bahlen razotkriva situaciju i dostavlja svima nama kompletnu dokumentaciju na uvid gdje je razvidan postupak manipulacije sa dokumentacijom od strane HVZ-a koja unatoč tumačenjima iz VZGZ, daje smjernice i sugestije za dobivanje traženog.

Za dobivanje novog mandata za predsjednika gosp. Križanić zadužuje i gospodina Željka Blažinovića poznatog po aferama u javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba gdje zapošljava sa pozicije voditelja smjene i bliskog suradnika pokojnog gradonačelnika Bandića, u redove profesionalnih vatrogasaca svojeg sina Ivicu Blažinovića. Ovaj slučaj odavno je poznat javnosti ali uz dobru manipulaciju i urgentnost utjecajnog tate, sin dobiva radno mjesto koje ni danas ne zadovoljava zbog fizičkih nesposobnosti. Nadalje Blažinovići utječu na zaposlenike JVP koji su članovi u svojim matičnim DVD-ima kako bi se što više dobilo pristaša na stranu gosp. Križanića. Uglavnom se zaposlenicima prijetilo sa premještajem u druge postaje JVP i sa nenapredovanjem ako ne glasaju za Križanića javnim glasovanjem.

Cijelu ovu priču vjerno prati i donedavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba gospodin Javor Lozar, kojem je isto tako istekao mandat 24. svibnja,2021.godine.Bez obzira na prestanak mandata Lozar i nadalje koristi službeno zapovjedno vozilo u privatne svrhe i u svrhu kampanje gosp. Križanića , naplaćuje dnevnice za tzv. kontrolu dislokacije u Bolu na otoku Braču gdje šalje dobrovoljce prema osobnim kriterijima bez obzira što je dislokacija pod ingerencijom VZGZ.

Naravno da sve navedeno odobrava tajnik Damir Vlahović i gosp. Križanić pod gestom nedodirljivih te nadalje odobravaju trošenje novca iz proračuna VZGZ za interese pojedinaca kao npr. gosp. Lozara.

Zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba (JVP) gosp. Siniša Jembrih isto tako bi trebao uživati mjesto u upravnom odboru kao i gospodin Lozar pa zajedničkim snagama lobiraju na terenu, vrše pritisak na zaposlene vatrogasce koji su u rukovodećim mjestima u matičnim DVD-ima.

Bez obzira što zajednica kasni sa nizom svojih aktivnosti usko vezanih za edukaciju, zvanja, specijalnosti i seminare koje bitno utječu na operativnu sposobnost djelovanja vatrogasaca, spomenuta ekipa ne mari za propuštenim već i nadalje traže mogućnost za imenovanje dosadašnjeg predsjednika gospodina Križanića.

Zanemaruje se i činjenica da će početkom rujna mjeseca 2021.godine održati se Državno natjecanje vatrogasaca u Varaždinu, na kojem bi trebala sudjelovati i VZGZ, nažalost neće jer interes pojedinaca premašuje interes Grada i malog čovjeka, dobrovoljca koji uvijek stoji na raspolaganju svojem Gradu Zagrebu.

U nadi za brzim ishođenjem rješenja

Zagrebački vatrogasci.