Home Analiza HERMAN VUKUŠIĆ: O ČEMU JE ONO BILA ISTANBULSKA KONVENCIJA?

HERMAN VUKUŠIĆ: O ČEMU JE ONO BILA ISTANBULSKA KONVENCIJA?

by Ante R.

Herman Vukušić je žestoko reagirao na zahtjev MVEP da MUP ubuduće u osobnim iskaznicama navede i treći spol što je MUP odbio. Njegov status prenosimo u cijelosti:

 

O ČEMU JE ONO BILA ISTANBULSKA KONVENCIJA?
Jedan naš dnevni list danas je na svojoj naslovnici objavio tendenciozan naslov: “MUP odbija da se na osobne iskaznice uvede i treći spol X”.
U podnaslovu se dalje kaže kako je MUP odbio zahtjev Ministarstva vanjskih i europskih poslova za usvajanjem uredbe iz Bruxellesa o uvođenju trećeg spola (X) na osobne iskaznice, sa obrazloženjem da za isto ne postoji utemeljenja u hrvatskom pravosuđu.
Bravo za MUP???, kažem ja, uz dodatak da za “spol X” ne postoji uporište u ozbiljnoj znanosti niti civilizacijskoj povijesti.
Međutim, sama tendencioznost naslova, kao i njegova pozicija na fronti uglednog dnevnog lista upućuje na pripremu medijsko-psihološke manipulacije kojoj smo bili izloženi kada su nas prije ratifikacije uvjeravali da je Istambulska konvencija tu samo da zaštiti žrtve obiteljskog nasilja???
Jer, u protivnom, zašto naslov ne glasi npr. “Europska komisija vrši pritisak na Hrvatsku da legalizira treći spol!”
Ono što me veseli jest da su brojni komentari spomenutog teksta na internetu mahom u granicama od zgražanja do čistog gađenja nad ovom idejom, te izgleda da se građanstvo Hrvatske polako budi i počinje shvaćati o čemu je kod Istanbulske konvencije u stvari bilo riječi…..
A što, pitam ja dalje, kada Ministarstvo europskih i vanjskih poslova krene u ofenzivu za implementaciju dokumenta EK sa konca prošle godine o liberalizaciji zakonske promjene spola bez medicinske dokumentacije i bez dobne granice?
Skraćeno, kada Europa zatraži da naša djeca po svojoj volji mogu mijenjati spol…..