Home Lifestyle SLAVLJE U LIVNU Oženio se Mate Rimac! U žutoj Neveri i kariranom odijelu došao je po dragu i odveo ju pred oltar

SLAVLJE U LIVNU Oženio se Mate Rimac! U žutoj Neveri i kariranom odijelu došao je po dragu i odveo ju pred oltar

by Ante R.

Oženio se Mate Rimac. Opet.

Miljenik Hrvatske, inovator i poduzetnik ili, pak, Elon Musk ovog dijela svijeta, kako ga nazivaju neki mediji, po drugi put u dva mjeseca potvrdio je svoju ljubav s dugogodišnjom djevojkom, 30-godišnjom Katarinom Lovrić, koja mu je u svibnju postala supruga nakon sedam godina veze i 17 godina poznanstva.

Nakon intimnog i tajnog vjenčanja pred matičarom u Vili Dalmacija, skrivenoj na južnim padinama Marjana za tridesetak gostiju Mate i Katarina sada su priredili raskošnu feštu u Livnu.

Fama i interes javnosti koji su okruživali ovo vjenčanje bili su nevjerojatni. Danima se izvještavalo o svim detaljima i pripremama, dizali su se dronovi za ekskluzivne snimke, a poduzetni čitatelji iz Livna su redovito zvali u redakcije s novim informacijama. Nije trebalo dugo da se Rimčevo vjenčanje proglasi – vjenčanjem godine. Neki će reći i desetljeća.

Da vjenčanje nije bilo u Livnu oduševljena javnost, koja u 33-godišnjem Rimcu vidi budućnost Hrvatske, skupila bi se na cesti kao što se, primjerice, u Londonu okupila za vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle. Jer za naš pojam – Mate je hrvatski princ, a njegova Katarina u haljini po koju je išla u Milano, naša je verzija princeze iz moderne bajke.

Nakon crkvenog obreda, Rimac je svadbeno slavlje priredio na Livanjskom polju, u mjestu Ćaić, u okolici rodnog Livna, mjesta koje Matu i Katarinu veže jer oboje iz tog bosanskohercegovačkog grada vuku obiteljske korijene, a tamo su se i upoznali.

Lokacija vjenčanja bila je smještena doslovce usred ničega, na polju, a do iste je vodila tek jedna cesta niz koju su simpatični svadbeni putokazi vodili uzvanike u pravom smjeru.

Još od ranog jutra pred dvoranu su dolazili kamioni s cateringom. Kasno poslijepodne počeli su pak pristizati i gosti, neki čak i u organiziranim autobusima. Cijeli kraj slavi, a priča se kako je fešta i sutradan.

Dan ranije na polju je postavljena i velika staklena dvorana za slavlje, u kojoj su na propisanoj udaljenosti postavljeni okrugli stolovi.

Tema vjenčanja bila je – priroda. Očitovalo se to u samom odabiru lokacije, zelenom prostranstvu Livanjskog polja, ali i, primjerice, u lounge prostoru postavljenom oko staklene dvorane u kojem su bili stolovi od drvenih paleta te više od 150 bala sijena koje su glumile stolice.

Taj je prostor bio usmjeren na postavljenu pozornicu na kojoj će se tijekom večeri, prema nekim informacijama, izmjenjivai poznata glazbena imena – Bajaga i Zabranjeno pušenje, dok je na samom vjenčanju navodno zapjevao mladi zagrebački glazbenik Matija Cvek.

Bajagu, kao i Zabranjeno pušenje osobno je odabrala mladenka koja je njihova velika obožavateljica. Potvrđuje to i njezina Facebook objava iz 2018. kada je podijelila fotografiju s jednog domjenka u Osijeku kada je uhvatila priliku i popela se na binu uz bok Momčilu Bajagiću Bajagi, legendarnom srpskom rock pjevaču, i zapjevala.

“Nakon toliko koncerata, došlo je vrime da i ja jednom zapivam s njim”, napisala je tada lijepa Katarina ne skrivajući da zasigurno zna i sve Bajagine hitove među kojima su “Tišina”, “Plavi safir”, “Muzika na struju” i drugi.

Da se ikako za ovaj event godine mogao kupiti ulaz, tražila bi se karta više jer je sve, od identiteta mladenaca preko interijera, eksterijera i gastronomske ponude pa do glazbenih imena jamčilo da je to događaj na kojem želite biti viđeni. No, ipak nitko se od brojnih gostiju nije smio pohvaliti na društvenim mrežama jer je objavljivanje bilo zabranjeno kako bi se sačuvala privatnost para. Ipak, nisu svi to poštivali pa se tako ubrzo saznalo da je par uplovio u bračnu luku. Upravo o privatnosti i sigurnosti mladenaca i njihovih gosti u staklenoj dvorani i oko nje te u Matinom obiteljskom domu u blizini, u mjestu Lištani, gdje je uoči vjenčanja posebnu pažnju privlačila parkirana žuta Nevera, brinuo je i velik broj zaštitara.

Upravo u toj Neveri, na početku kolone, Mate je, u kariranom odijelu i bijelim starkama, došao po svoju Katarinu u mjesto Odžak. Pratili su ga trubači i tamburaši s barjaktarom, a potom i ostali gosti.

Novopečeni gospodin i gospođa Rimac ekskluzivne će fotografije zasigurno kasnije objaviti u nekom od naših glossy magazina, kao što je to bilo i u svibnju kada su fotografije s tajnog vjenčanja uz ekskluzivan intervju odlučili dati Gloriji.

Priznala je tada da su to splitsko vjenčanje pred matičarom obavili u žurbi.

– Marija Kelčec-Pester i njezin tim bili su zaduženi za organizaciju i mi se doista ni oko čega nismo morali brinuti. Jer, teško je uz dinamičan posao posvetiti se organizaciji fešte i postići da sve bude na svome mjestu. Datum smo odredili prije nekoliko mjeseci, a Mate je dva dana prije samog obreda trčao po odjeću. Kad smo pak potpisivali zapisnik kod matičara, cijelo je vrijeme bio na liniji sa suradnicima. Mislim da još ne zna ni koje sam prezime uzela – rekla je tada Katarina.

Mate ju je zaprosio prije godinu dana prstenom od žutog zlata koji krasi veliki kamen zelene boje, nalik smaragdu.

– Upoznao nas je moj najbolji prijatelj i Matin bratić Ante u Livnu. Točnije, ispred dućana koji smo zvali Ljubina zadruga i ispred kojeg me dida čekao nedjeljom poslije mise da mi nakupuje slatkiša – prisjetila se Katarina.

“Tek smo se upoznali pa nam je trebalo malo vremena. Kakvu sjajnu spontanu zabavu smo imali, volim vas sve! Siguran sam da će godine koje dolaze biti još uzbudljivije od onih prošlih”, napisao je tada Mate uz dvije zajedničke fotografije: jednu iz 2005. i jednu iz 2020. godine.

Ubrzo nakon toga počeli su planirati prvo intimno vjenčanje koje se održalo u pandemijskim uvjetima, no unatoč brzini bilo je nezaboravno i po mnogočemu netipično.

Umjesto u subotu, “da” su rekli u četvrtak, čime su proslavili sedmu godišnjicu veze, a kako je Mate vegetarijanac, takav je bio i svadbeni meni za tridesetak uzvanika.

Otkrila je tada i da je proslava bila bez pršuta, janjetine, prvog plesa, vjenčanice…

– Neki će reći: “Zamisli, svadba bez janjetine i pršuta!”. No, mi smo imali izvrstan vegetarijanski jelovnik za koji se pobrinuo Ivica Bućan. Guštali smo uz domaću i stranu glazbu, a prvog plesa i bacanja buketa od crvenih ruža, za koji sam se odlučila još u osnovnoj školi popunjavajući leksikon, nije bilo. Bila je to mala fešta s nama dragim ljudima, u krugu najuže familije i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Najteže nam je bilo to što smo sa zabavom morali završiti već u 22 sata – rekla je za Gloriju Katarina, koja za svadbenu proslavu u splitskoj Vili Dalmacija, poznatijoj kao Titova vila, nije nosila klasičnu vjenčanicu, nego bijeli kombinezon domaćeg dizajnerskog dvojca eNVy room, dok je mladoženja, koji se odijeva sportski ležerno, odabrao je plave hlače, košulju bez kravate i bijele “starke”.

Nisu tada razmijenili ni vjenčano prstenje. To su ostavili za ovo raskošno vjenčanje u Livnu.

– Postavljam si pitanje mogu li to uopće nazvati svadbom? Bez prvog plesa, prstenja, bacanja buketa, hlače umjesto haljine, obred u četvrtak, bez janjetine… Šalim se. Bilo je baš po našem guštu, kako smo i zamislili – dodala je Katarina.

Uoči ove, mnogo raskošnije proslave i crkvenog obreda, mladenka je djevojačku večer provela zabavljajući se s prijateljicama u Livnu, dok je Mate momačku večer proveo uživajući s prijateljima u Crnoj Gori.

Burna je ovo godina za Rimca, jer, podsjetimo, nakon prvog tajnog vjenčanja, u srpnju ove godine ostvario je hvalevrijedan poslovni pothvat. Rimac Automobili i Bugatti Automobiles objavili su stvaranje nove kompanije u kojoj će udružiti znanja na području dizajna, inovacija i tehnologije. Nova kompanija zvat će se Bugatti Rimac d.o.o., a glavni će joj izvršni direktor biti Mate Rimac koji je ovom uspjehu, kao i svojoj lijepoj poslovnoj i privatnoj družici zasigurno danas nazdravio proslavljajući u velikom društvu obitelji i prijatelja svoje vjenčanje.

O inovatoru i poduzetniku Mati se zna mnogo, a njegov trud i uspjeh mediji bilježe od početaka, još otkad smo ga 2006. godine predstavilči kao mladog inovatora samoborske strukovne škori koji je godinu dana kasnije krenuo preuređivati svoj stari BMW u garaži svojih roditelja u Samoboru. No, Katarina je javnosti nepoznanica.

Odrastala je u Solinu pa je jako vezana za taj grad, kao i za Split, u kojem je često boravila s Matom pa su zato odlučili tamo se civilno vjenčati. Na privatnoj poslovnoj školi u Zagrebu Katarina je diplomirala komunikacije i marketing, a posljednjih sedam godina radi u Rimac Automobilima. Počela je kao studentica kada je u tvrtki radilo jedva trideset ljudi, a sada je u odjelu koji se bavi razvojem autonomne vožnje, na poziciji Data & Test Team Lead pa dosta vremena provodi na trkaćim stazama gdje se obavljaju testiranja.

– Tvrtka naglo raste, sad nas je više od tisuću, a Mate i ja dosta dobro podnosimo taj koloplet privatnog i poslovnog odnosa. Ja imam svoj odjel i odgovaram svom šefu, a to nije Mate. Moj ured je u Zagrebu, njegov u Svetoj Nedelji, a preko tjedna se skoro i ne vidimo. No, naravno da živimo za tvrtku i da pričamo o svemu što se na poslu događa i kad smo doma. Ne bih mogla zamisliti da radim negdje drugdje – rekla je Katarina za Gloriju.