Home Sport MATEA JELIĆ: ‘MOJ TATA JE BIO U RATU, ON NE PLAČE, A TOG JE DANA PLAKAO ZBOG MENE! JANICA ME DIGLA IZ KREVETA‘

MATEA JELIĆ: ‘MOJ TATA JE BIO U RATU, ON NE PLAČE, A TOG JE DANA PLAKAO ZBOG MENE! JANICA ME DIGLA IZ KREVETA‘

by Ante R.

Hrvatska slavi prvo olimpijsko zlato! Pobjedom nad britanskom predstavnicom Lauren Williams, hrvatska taekwondoašica Matea Jelić osvojila je najsjajnije odličje na OI u Tokiju. Kategorija do 67 kilograma ovjenčana je hrvatskim bojama.

Nakon velike drame u kojoj se preokret dogodio u posljednjim sekundama, Jelić je slavila rezultatom 25:22. Britanka je petnaestak sekundi prije kraja imala prednost od 21:17.

– Nisam tada ništa imala u glavi, maksimalno sam unutra, u svakoj borbi. Pokazala sam ljudima da se ne isplati odustati, nisam na to navikla, borila sam se i na kraju pobijedila. Nije bilo ni blizu onome kako sam očekivala, zahvalna sam i presretna zbog svega ovoga.

Iza Jelićeve je teška životna priča, ali i velika pomoć Janice Kostelić. Ponajbolja hrvatska sportašica bila je uz Mateu kad joj je bilo najteže, kad je bila teško ozlijeđena 2013. godine, a razmišljala je i o kraju karijere.

– Bilo je teško mojim roditeljima, nisam imala krvi u sebi. Vidjela sam tada prvi put mog oca kako plače. Moja tata je bio ratu, danas je pirotehničar, on ne plače. On je najčvršći čovjek na svijetu, a tada je plakao, kad mi je bilo jako teško. Janica je pomogla, to me diglo iz kreveta, a sljedeće godine sam odmah osvojila svjetsko juniorsko zlato. I sada sam znala da ću osvojiti europsko i olimpijsko! Jest, protivnice su savršene, ali i ja sam bila vrlo dobra, a ova kategorija je jaka… – kaže Jelić.

– Nisam sama prošla kroz sve ovo. Puno je ljudi bilo u svemu ovome, jedva čekam vidjeti obitelj, sestru, brata i roditelje. Iz malog sam grada, osjećam se povezano sa svima. Ako ja ovo mogu, onda mogu svi – dodala je skromna Matea, prenose Sportske.