Home Lifestyle Hrvatski glazbenici na trajektu za Velu Luku održali koncert u čast Oliveru

Hrvatski glazbenici na trajektu za Velu Luku održali koncert u čast Oliveru

by Ante R.

Hrvatski su glazbenici danas na trajektu između Splita i Vele Luke održali koncert u čast Oliveru Dragojeviću.

Prvi je to u nizu događanja u sklopu velikog projekta u sjećanje na Olivera pod nazivom Trag u beskraju.

Video koji je objavio Dalmatinski portal pokazuje kakva je atmosfera na trajektu tijekom nastupa Dupina, Tedija Spalata, Marka Tolje, Zorice Kondže i Ante Gela, koji su izvodili Oliverove pjesme.

Projekt Trag u beskraju organizira Općina Vela Luka s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vele Luke te udrugom Luško lito, a vrhunac manifestacije planira se za četvrtak, 29. srpnja, s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve svetog Josipa u Veloj Luci.

Na koncertu će nastupiti Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera.

Osim koncerta koji je uvertira u događanja posvećena Oliveru Dragojeviću, navodi Dalmatinski portal, u utorak, 27. srpnja, svečano će se otvoriti izložba “Oliver u objektivu Livija Andrijića” u atriju Centra za kulturu. U četvrtak, 29. srpnja, položit će se vijenac na mjesnom groblju, u crkvi će biti recital uz glazbenike Marka Tolju, Antu Gela i kvartet Sequentia.

Projekt završava u petak, 30. srpnja, jazz koncertom na kojem će nastupiti Elvis Stanić Group (Elvis Stanić, Alba Nancinovich, Ivan Popeskić, Damjan Grbac i Branimir Gazdik) s početkom u 21:30, prenosi Index.hr